Straniu. Creatura cu urlet de copil, prezentă și în Sălaj

Mai mulți fermieri din zona localităților Ileanda, Gâlgău și Sălățig ne-au sesizat în ultimele zile cu privire la prezența șacalilor, animale a căror înmulțire pare scăpată de sub control. Sesizările au fost confirmate și de vânători care cred că numărul șacalilor continuă să crească pe teritoriul Sălajului. Prezența acestor animale în această parte a țării este considerată însă anormală.

Potrivit www.romanianeimblanzita.ro, șacalul este un amestec între lup și vulpe, de talie mică spre mijlocie, cu bot ascuțit relativ scurt, urechi ascuțite, blană aspră, de culoare gălbuie aurie și cu picioare înalte, de bun alergător. În aceeași prezentare se mai arată că șacalul este o specie solitară, formând grupuri mici când hrana este abundentă sau iarna, în prezența vreunui cadavru. Împerecherea are loc la sfârșitul iernii, iar femela naşte între 4-9 pui orbi, alăptați timp de trei luni. Este un animal nocturn și pentru comunicare emite un urlet ca un plâns de copil. Cel puțin până la această dată, în județ nu au fost semnalate oficial cazuri de atacuri asupra unor turme de oi, dar fermierii cred că este timpul să se intervină prin organizarea de vânători. Cel puțin deocamdată, explicațiile pentru prezența tot mai numeroasă a șacalilor în această parte a țării sunt destul de vagi.

One Thought to “Straniu. Creatura cu urlet de copil, prezentă și în Sălaj”

  1. […] Mai mulți fermieri din zona localităților Ileanda, Gâlgău și Sălățig ne-au sesizat în ultimele zile cu privire la prezența șacalilor, animale a căror înmulțire pare scăpată de sub control. Sesizările au fost confirmate și de vânători care cred că numărul șacalilor continuă să crească pe teritoriul Sălajului. Prezența acestor animale în această parte a țării este considerată însă anormală. Potrivit http://www.romanianeimblanzita.ro, șacalul este un amestec între lup și vulpe, de talie mică spre mijlocie, cu bot ascuțit relativ scurt, urechi ascuțite, blană aspră, de culoare gălbuie aurie și cu picioare… Citeste mai mult […]

Leave a Comment