Accident în Boghiș. Două tinere au ajuns la spital

Două adolescente cu vârsta de 16 și 17 ani au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în cursul acestei săptămâni în localitatea Boghiș. După cum au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Sălaj pe drumul localitatea aminitită, un bărbat de 46 de ani din Boghiș, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la pornirea de pe loc și nu a acordat prioritate de trecere vehiculelor. Astfel, a intrat în partea laterală a unei mașini condusă regulamentar de o femeie de 39 de ani din localitatea Lazuri, comuna Valcău de Jos. „În urma accidentului rutier, două tinere de 17 și 16 ani, pasagere în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital. Polițiștii sălăjeni continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier”, au precizat reprezentanții IPJ Sălaj.

Recomandările polițiștilor

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv! Alcoolul este unul din principalii factori de risc când vorbim despre conducerea vehiculelor pe drumurile publice. Alcoolul și drogurile afectează capacitățile unui șofer: afectează judecata – în special capacitatea de a aprecia corect distanțele, precum și nivelul de risc, induc vigilență scăzută, reacție întârziată, somnolență și scăderea acuității vizuale. Legislația rutieră prevede că șoferii prinși la volan cu o concentrație alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg./l alcool pur riscă să primească între 9 – 20 puncte de amendă (între 1.305 – 2.900 de lei) și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, în timp ce șoferii care depășesc această concentrație alcoolică în aerul expirat vor fi încadrați la infracțiune, care se pedepsește, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 și 5 ani. Aceeași pedeapsă se aplică și în cazul conducerii vehiculelor sub influența substanțelor interzise!

foto cu caracter informativ

One Thought to “Accident în Boghiș. Două tinere au ajuns la spital”

  1. […] Două adolescente cu vârsta de 16 și 17 ani au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut în cursul acestei săptămâni în localitatea Boghiș Citeste mai mult […]

Leave a Comment