Numărul de cereri pentru eliberarea de paşapoarte a crescut în Sălaj

Peste 7.000 de cereri de eliberare de paşapoarte au fost primite de către Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte (SPCP) Sălaj, în trimestrul III al acestui an. Solicitările sunt în creştere cu 33,27 la sută faţă de perioada similară din anul trecut, când au fost înregistrate 5.305 cereri. Potrivit unei informări a Instituției Prefectului Sălaj, în primele nouă luni ale acestui an au fost preluate, în total, 21.133 de cereri, comparativ cu 9.182 de cereri în aceeași perioadă a anului trecut.

Taxe pentru eliberarea pașapoartelor

Plata taxelor pentru eliberarea paşapoartelor se poate face şi prin intermediul terminalului Self Pay din incinta sediului SPCP Sălaj. Contravaloarea paşaportului simplu electronic este de 258 de lei pentru persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani şi 234 de lei pentru persoanele cu vârsta mai mică de 12 ani. Pentru paşaportul simplu temporar, prețul este de 96 de lei, indiferent de vârstă. Termenul de eliberare este de cinci zile pentru paşaportul simplu electronic, respectiv 10 zile lucrătoare pentru paşaportul simplu temporar. Pentru reducerea timpului de aşteptare la depunerea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, reprezentanții SPCP Sălaj reamintesc faptul că este operaţională partea dedicată judeţului Sălaj din platforma www.epasapoarte.ro.

Tot pe platforma mai sus amintită este funcțională opțiunea „Status pașaport” prin care cetățenii pot verifica stadiul emiterii pașapoartelor simple electronice.

Leave a Comment