Atenție, angajatori! Inspectorii ITM verifică cum sunt feriţi angajaţii de afecţiuni musculo-scheletice

Sub sloganul „Locurile de muncă sigure îți fac sarcina mai ușoară!”, angajatorii din Sălaj urmează să primească în cursul acestei luni vizita inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sălaj. Aceștia, alături de angajați, vor fi informați cu privire la afecțiunile musculo-scheletice (AMS) și la importanța prevenirii acestora.

Cauzele care duc la apariția afecțiunilor

După cum au explicat reprezentanții ITM Sălaj, AMS afectează de regulă spatele, gâtul, umerii, mâinile și picioarele, iar în această categorie se încadrează orice leziune sau afecţiune a articulaţiilor sau a altor ţesuturi. Manipularea materialelor prin mişcări de aplecare şi răsucire, mişcări repetitive sau energice, poziţii incomode, statice, munca accelerată, şederea sau statul în picioare pentru o perioadă îndelungată în aceeaşi poziţie se numără printre cauzele mai des întâlnite de apariţie a AMS.

 Chestionare pentru identificarea riscurilor în mediul de muncă

În cadrul acțiunii, inspectorii ITM Sălaj vor aplica chestionare pentru identificarea riscurilor care provoacă aceste afecțiuni. „Securitatea şi sănătatea în muncă sunt importante, atât pentru angajat cât şi pentru angajator. Un mediu de muncă sigur şi sănătos contribuie, nu numai la starea de bine a lucrătorilor, dar şi la succesul companiilor”, au menționat reprezentanții ITM Sălaj. De precizat este faptul că această acțiune, inclusă în „Săptămâna europeană pentru securitate și sănătate în muncă”, este un eveniment organizat anual în luna octombrie, de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă și partenerii săi, cu sprijinul Inspecției Muncii.

foto cu caracter informativ

Leave a Comment