Muzica și vibrațiile ei – beneficii pe care le poate oferi studierea unui instrument muzical

Muzica este o artă despre care s-a scris și s-a discutat secole în șir. Moștenind de la strămoșii noștrii tradițiile muzicale, am primit, de facto, un acces nelimitat la sănătate mintală și fizică.

Nu în zadar, în ultima perioadă de timp tot mai mulți specialiști muzicologi ne amintesc despre nevoia de a asculta muzică clasică sau de a apela la așa numitele cântece tămăduitoare, pe care să le interpretăm la instrumente muzicale. Care sunt beneficiile muzicii asupra sănătății și de ce trebuie să studiezi un instrument muzical, află într-un material oferit de echipa magazinului Soundstil.

 1.    Muzica tratează

Un studiu realizat de specialiștii americani în anul 2014 a scos la iveală efectele importante ale muzicii în cazul tratamentelor fibromialgiei, un sindrom acut al durerii. Totodată, de exemplu pianul și muzica interpretată la acesta este potrivită în cazul bolnavilor care suferă de insomnie cronică sau au probleme de ordin oncologic. De regulă, muzica liniștită la instrumente de suflat se racordează perfect la vibrațiile organismului uman, ajungând până la nivelul celulelor, devenind parte din memoria acestuia.

2.    Muzica tratează rapid problemele cerebrale

Un alt moment important este și utilizarea muzicii pentru tratarea problemelor de ordin cerebral. De exemplu, pacienții care au supraviețuit accidentelor cerebrale rămân cu sechele care pot fi tratate datorită muzicii. Un studiu în acest sens a demonstrat clar cum muzica ascultată imediat după accidentul vascular permite întremarea rapidă a țesuturilor cerebrale, fapt datorat construcției rapide de noi legături neuronale.

 3.    Muzica este un antidepresant perfect

Mulți specialiști recomandă insistent ascultarea muzicii ca remediu pentru evitarea și contracararea depresiei, iar acest lucru se fondează pe principiul că sunetele muzicale reușesc să calmeze creierul aflat într-un constant stres. De exemplu, mămicile cu copii mici care traversează depresii post-natale trebuie să asculte zilnic muzica preferată, iar ca și terapie ocupațională pot încerca să învețe anumite instrumente muzicale.

4.    Muzica este un afrodiziac natural

Mergem în paralela cealaltă și ne amintim despre interacțiunea dintre muzică și vibrațiile sexuale, deoarece acestea interferează cu libidoul, ajutându-ne să relaxăm corect și să ne bucurăm de prezența persoanei dragi.

Indiferent de preferințele muzicale pe care le ai sau de timpul de care dispui, acum poți să experimenteze cu cele mai diverse instrumente muzicale cu corzi sau cu clape, clasice sau neordinare. Alege dintr-o diversitate enormă, disponibilă în cel mai mare magazin online de instrumente muzicale Soundstil.

Soundstil – cu noi găsești ritmul!