Elimină algele din piscină folosind produse corespunzătoare!

Detinerea unei piscine este o lupta continua impotriva bacteriilor, algelor si a altor contaminanti daunatori. Cu toate acestea, acesta este un razboi pe care proprietarii de piscine il duc fericiti datorita platii de la sfarsit. Nimic nu se poate compara cu alunecarea intr-o piscina frumoasa si racoroasa in zilele fierbinti de vara. Cu toate acestea, poate fi confuz pentru proprietarii de piscine sa invete de ce substante antialge piscina au nevoie pentru a-si crea evadarea ideala pentru relaxare.

Echilibrul pH-ului piscinei voastre este important, dar nu este singurul lucru pe care trebuie sa-l urmariti. O mana de specii de alge au capacitatea de a creste in conditiile unei piscine. Acest lucru poate sa nu para prea mult, avand in vedere ca exista zeci de mii de specii diferite de alge. Cu toate acestea, in ciuda comparatiei, o problema cu algele nu este una pe care doriti sa o lasati sa alunece.

Algele din bazin sunt o forma de cianobacterie. Desi in general inofensiv, poate depasi rapid piscina voastra Acest tip de alge produce energie si alimente prin fotosinteza. Pluteste liber pe apa, creste pe peretii si podelele piscinei si poate supravietui chiar in interiorul filtrelor si tevilor. Algicidele ajuta la controlul algelor si sunt un must-have pentru orice proprietar de piscine.

Fiecare piscina in aer liber se confrunta cu un atac constant de spori de alge pe care vantul, ploaia si inotatorii ii introduc. Cand conditiile sunt potrivite, va puteti gasi rapid cu o piscina plina de alge daca nu va gestionati in mod corespunzator apa si piscina.

Prevenirea algelor poate fi plictisitoare cu orice tip de igienizare a piscinei. Algicidele ofera o modalitate eficienta si rapida de a ucide algele din piscina voastra.

Cel mai bun mod de a preveni aparitia algelor este sa ai obiceiuri bune de intretinere. Acestea includ:

-Un filtru curat care functioneaza corect si care circula apa pentru perioada potrivita de timp.

-Periaj saptamanal regulat al piscinei, peretilor, podelelor, treptelor etc.

-Testarea apei si echilibrarea corecta a apei la standardele industriei.

Cele mai frecvent utilizate algicide sunt:

-Algicidele pe baza de cupru, eficiente pentru mustar si alge galbene, nu vor face spuma, dar pot provoca pete atunci cand nu sunt utilizate corespunzator.

-Algicidul negru este special creat pentru algele negre, care sunt cele mai rezistente la clor si alte algicide si algaestats.

-Polyquats, care sunt siguri pentru a nu provoca pete sau spuma.

-Quats, care sunt siguri pentru a nu cauza pete, dar pot face spuma daca nu sunt folositi corespunzator.

-Clorul si bromul, care sunt eficiente, dar lasa produse secundare toxice pentru inotatori.

Exista diferite tipuri de alge de piscina si diferite tipuri de algicide.

Cel mai frecvent tip de alge observat in piscine este verde sau albastru-verde. Acest tip de alge creste si se dezvolta doar cu lumina soarelui, apa si un mediu cald.

Algele galbene sunt o forma de alge verzi care a evoluat pentru a fi rezistenta la efectele clorului. Acest tip de alge este galben din cauza carotenoidelor galbene. Este capabil sa supravietuiasca fara razele soarelui.

Alge rosii, numite si slime roz sau alge roz. Este o specie diferita care poate trai fara lumina soarelui si este toleranta la clor.

Algele negre sunt cosmarul grupului. Este o tulpina mai intunecata de alge albastre-verzi comune in bazinele de ipsos. Acest tip de alge prefera tencuiala unde poate fi extrem de dificil de indepartat. Are, de asemenea, un capac foarte gros, cu mai multe straturi. Acest lucru protejeaza algele nu numai de clor, ci si de majoritatea algicidelor.

Cea mai buna modalitate de a va proteja piscina de infestarea cu alge este de a preveni ca algele sa se apuce vreodata. Pentru a face acest lucru, aveti nevoie de ucigasi de alge. Algicidele ucid atat florile mici de alge izolate si impiedica cresterea algelor. Cu toate acestea, diferitele tipuri de algicide functioneaza mai bine pentru diferite tulpini de alge din piscina, deoarece fiecare are un mod diferit de a controla algele.

Amoniul cuaternar sau algicidele Quat Pool sunt o forma de detergent. Folosirea excesiva a acestui articol poate duce la o piscina spumoasa. Acest tip de algicid este un dezinfectant microbian. Se ataseaza de celulele algelor si dizolva membranele protectoare ale algelor. Fara apararea lor, clorul piscinei voastre. poate ucide acum algele. Quat-urile sunt una dintre cele mai accesibile optiuni de algicide si sunt vandute in doua concentratii, zece la suta si cincizeci la suta.

Un alt tip de algicid este algicidele pentru bazine de polimeri. Acestia sunt de fapt compusi Poly-Quat. Aceasta forma de algicid functioneaza similar cu Quat Pool Algaecide in modul in care se ataseaza de alge. Cu toate acestea, Poly-Quats au avantajele suplimentare de a fi de doua ori mai eficiente, fara spuma, fara colorare si dureaza mai mult decat algicidul Quat. Aceste beneficii suplimentare nu sunt gratuite, Poly-Quat Algaecide este cea mai scumpa optiune vanduta in doua concentratii, treizeci la suta si saizeci la suta.

Urmati instructiunile pentru a va asigura ca primiti doza potrivita pentru dimensiunea piscinei voastre Curatati piscina inainte de a adauga algicidul pentru a va asigura ca nu exista resturi pentru a reduce eficacitatea acestuia. Testati intotdeauna apa inainte de a utiliza algicid. Evitati sa-l folositi atunci cand piscina voastra are un pH ridicat, un nivel de calciu sau o alcalinitate ridicata. Asigurati-va ca piscina  are suficienta circulatie si filtrare pentru a dispersa algicidul pentru o eficacitate maxima.

Cand piscina voastra are o inflorire de alge, este mai bine sa utilizati mai intai un soc cu clor si sa eradicati algele. Cand nivelurile normale, scazute sau lipsite de clor revin in piscina, utilizati algicidul. Acest lucru va face algicidul mai eficient.