Cum îți repari singur scaunul de gaming: 4 sfaturi

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LB0kKgf8Vrc

 

Scaunul de gaming ți-a fost întotdeauna suport de nădejde în luptele încrâncenate cu monștri sau cu teroriști sângeroși, însă de la o vreme a început să dea semne de oboseală. Jocurile de acțiune te-au învățat că nu e onest să te desparți de un partener în asemenea momente, așa că, în loc să te gândești la un scaun nou, mai bine îl repari pe acesta. În mod sigur, și ție ți-ar fi greu să te desparți de el doar pentru că scârțâie sau i s-au înțepenit roțile, așa că te învățăm cum să-l faci ca nou.

 

Cum să-i schimbi mânerele

Dacă un mâner s-a rupt sau a crăpat, nu mai ai ce să-i faci decât să-l înlocuiești cu altul nou. Nu-i o problemă, pentru că mânere pentru scaune de gaming se găsesc peste tot, și le poți înlocui singur, fără ajutor. Mai întâi, trebuie să dai jos mânerul rupt, desfăcând șuruburile, apoi să măsori distanța dintre orificiile de prindere de pe ambele laturi. Acesta este un detaliu important, pentru că trebuie să găsești un alt mâner care să aibă găurile pentru șuruburi dispuse exact la aceeași distanță, altfel nu se va potrivi. Odată ce ai făcut rost de mânerul nou, nu mai trebuie decât să îl prinzi cu șuruburi în locul celui uzat.

 

Cum repari roțile

Roțile sunt piesele cele mai expuse uzurii, pentru că suportă permanent greutatea utilizatorului. Totodată, din cauza prafului, a scamelor, a firelor de păr și a altor chestii asemănătoare pe care le adună din covor, roțile ajung să se miște din ce în ce mai greu, până când se blochează definitiv. Dacă roțile blocate sunt încă întregi, nu e cazul să le schimbi, pentru că poți rezolva ușor problema, curățându-le. Acestea au un mecanism de fixare care le face ușor de prins dar și de scos de pe suport, așa că trebuie să le desfaci și să le cureți pentru a elimina toate impuritățile acumulate. După și-au reluat mobilitatea, le poți monta la loc și asta a fost tot.

În cazul în care o roată se rupe, se înlocuiește cu alta nouă, având grijă ca aceasta să aibă un mecanism de fixare similar, pentru a se potrivi pe suportul stelat.

 

Cum îl faci să „tacă”

Pe toți încep să ne lase încheieturile de la o vreme, și nici scaunul tău de gaming nu face excepție. După mai multe ore de utilizare, acesta va începe să scârțâie, iar la început e posibil să nu îți dai seama, din cauza căștilor. Cu timpul, scârțâitul va deveni tot mai enervant, iar atunci trebuie să intervii. Mai întâi verifică șuruburile și mai strânge-le dacă s-au slăbit.

Dacă problema persistă, verifică sistemul de fixare de sub șezut, pentru că este posibil să fi apărut câteva puncte e rugină. Se rezolvă ușor cu câteva picături de ulei sau un spray împotriva ruginei, care ar trebui să elimine sursa zgomotului.

În cel mai rău caz, scârțăitul poate proveni de la o piesă care s-a crăpat – fie un mâner, fie un braț al suportului stelat. Așadar verifică și aceste componente, iar dacă este cazul, înlocuiește piesa uzată.

 

Cum înlocuiești suportul

Dacă suportul stelat de la bază este din plastic, sunt șanse ca unul dintre brațe să se crape sau să se rupă la un moment dat. Din nou, cea mai bună soluție este înlocuirea suportului uzat cu unul nou. În acest caz, este important ca orificiul de fixare al noului suport să se potrivească cu capătul inferior al pistonului pneumatic, care trebuie să treacă prin el. Prin urmare, trebuie să măsori diametrul orificiului de la suportul uzat și să comanzi un model cu o dimensiune similară.

 

Acestea sunt cele mai frecvente defecțiuni care pot apărea în timp la un scaun de gaming și cele mai eficiente soluții pentru rezolvarea lor.