Cum personalizezi un smartwatch: sfaturi și recomandări

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-skrhn

Ceasul inteligent este, fără îndoială, unul dintre cele mai interesante gadgeturi ale ultimilor ani. După cum era normal, producătorii de accesorii au identificat imediat un potențial de business imens în dorința utilizatorilor de a-și personaliza propriul smartwatch, astfel încât acesta să devină unic. Dacă ai un astfel de obiect inteligent sau îți dorești unul, citește rândurile de mai jos și vei descoperi cum poți să-ți personalizezi ceasul smart pentru a răspunde preferințelor tale. Iată ce ai putea face:

Schimbă cureaua sau brățara

Modificarea curelei standard cu unul dintre modelele actuale de curele pentru smartwatch disponibile pe mobino.ro, de exemplu, poate fi primul pas pe care orice utilizator de astfel de gadget îl va face pentru a da o notă personală dispozitivului. Marea majoritate a modelelor de ceasuri inteligente prezintă cel mult o curea de rezervă, iar culorile și materialele disponibile sunt destul de limitate. Pentru îmbogățirea opțiunilor și pentru a putea asorta acest accesoriu îndrăgit la orice fel de ținută sau situație, sunt disponibile curele și brățări din piele, silicon, oțel inoxidabil sau diverse alte combinații.

Pe lângă beneficiul personalizării, schimbarea curelei este o idee excelentă din mai multe motive:

  • oferă calitate și adaptabilitate net superioare celor oferite de cureaua standard;
  • are design vizibil mai ofertant;
  • este mai confortabilă;
  • reprezintă o alegere accesibilă din punct de vedere al prețului.

Protejează-ți ecranul

Unul dintre accesoriile care nu sunt neapărat menite să schimbe aspectul ceasului, ci să protejeze suprafețele sensibile este protecția pentru ecran. Indiferent de marcă sau model, la fel ca în cazul telefoanelor inteligente, printre primii pași pe care un posesor de astfel de dispozitiv trebuie să-i facă pentru a beneficia de o utilizare confortabilă a produsului este montarea unei protecții pentru ecran eficiente.

Indiferent că este din sticlă, silicon sau material plastic, un asemenea accesoriu păstrează suprafața sensibilă intactă, fără a-i limita funcționalitățile tactile sau calitatea imaginii. Protecțiile de calitate, instalate corect, sunt aproape invizibile și pot fi păstrate pentru perioade lungi de timp.

Personalizează ecranul

Marea majoritate a ceasurilor inteligente oferă, gratuit sau contracost, numeroase opțiuni de a personaliza ecranul sau de a instala fețe de ecran, fiecare utilizator având posibilitatea de a face din ceasul său „companionul“ perfect.

Pe lângă modalitățile standard de personalizare a ceasului, care nu sunt puține sau limitate ca funcționalitate, majoritatea modelelor de smartwatch–cel puțin cele lansate de producătorii consacrați–oferă o gamă largă de fețe de ceas. Iar asta nu e tot. Există, de asemenea, posibilitatea, pentru cei care au minime cunoștințe de programare, să realizeze fețe de ceas unice.

Instalează aplicații

Instalarea aplicațiilor considerate utile este una dintre cele mai frecvent întâlnite forme de personalizare a funcționalității dispozitivului. Pentru unii sunt relevante datele furnizate de către aplicațiile de fitness iar pentru alții contează indicatorii legați de sănătate, cum ar fi pulsul sau tensiunea arterială. Sunt utilizatori care limitează funcționarea ceasului doar la efectuarea de plăți sau la preluarea de apeluri telefonice. Fiecare model, mai ales cele din gama premium, permite un înalt grad de personalizare prin intermediul aplicațiilor instalate, încadrând astfel funcționarea ceasului inteligent în dorințele utilizatorului. De exemplu, Google Maps poate deveni cel mai bun prieten în orice călătorie sau chiar la locul de muncă, în timp ce Shazam te va ajuta să găsești melodia care te urmărește de ceva timp.

Personalizarea aduce în prim plan o notă de exprimare unică și transformă un dispozitiv într-un accesoriu special, o extensie a proprietarului. Este una dintre modalitățile de expresie a persoanei care poartă un ceas inteligent, dar este și un mod foarte interesant de a face deosebit un produs pe care îl au mulți alții în varianta „de bază”.