A început distribuirea unei noi serii de bilete de tratament la preţ redus

Peste 260 de bilete de tratament balnear, la preţ redus, pentru vârstnici şi pentru asiguraţii din sistemul public de pensii, sunt disponibile în această perioadă la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Sălaj. Potrivit unor informaţii furnizate de Mircea Pop, purtătorul de cuvânt al instituţiei, în perioada 25-28 august se realizează distribuirea celei de a XIII-a serii de bilete de tratament, serie pentru care au fost alocate 266 de bilete. Printre staţiunile balneoclimaterice din ţară, unde doritorii pot să urmeze tratament, se numără: Bizuşa, Felix, 1 Mai, Tăşnad, Covasna, Herculane, Amara, Moneasa, Lacu Sărat, Olăneşti, Geoagiu-Băi, Nicolina, Olăneşti, Pucioasa, Bala şi Buziaş. Pentru un bilet, care include 16 zile, trei mese zilnice şi diferite proceduri de tratament, vârstnicii vor trebui să depună la sediul instituţiei o cerere tip, o adeverinţă de la medicul de familie, o copie a actului de identitate şi un cupon de pensie, preţul acestuia fiind echivalent cu jumătate din valoarea pensiei brute.
Aceste bilete de tratament distribuite prin CJP Sălaj se acordă la cerere şi altor categorii de persoane, respectiv angajaţilor din sistemul public sau privat. În cazul acestora, preţul va fi calculat în funcţie de venitul solicitantului. Preţul integral al unui bilet este cuprins între 1.300 şi 1.400 de lei, în funcţie de staţiune.
De la începutul anului şi până în prezent la CJP Sălaj au fost înregistrate peste 3.885 de cereri privind acordarea de bilete de tratament şi mulţi dintre solicitanţi au renunţat la tratament din cauza faptului că oferta nu a inclus anumite staţiuni unde aceştia îşi doreau să se trateze.

Leave a Comment