În plină pandemie, locuitorii din Aghireș nu au apă

Continuă și în acest an vechea problemă a locuitorilor satului Aghireș din comuna Meseșenii de Jos, respectiv presiunea scăzută sau lipsa apei curente în multe gosopdării. Asta deși cei mai mulți ar putea avea  apă, având branșamentele făcute. Lucrările ce se defășoară la rețeaua de apă din Meseșenii de Jos au împlinit, anul trecut, zece ani și nu sunt finalizate nici acum.

Deși localnicii au semnalat în mai multe rânduri această problemă, acum, în plină pandemie de coronavirus, lipsa apei reprezintă o problemă extreme de serioasă pentru locuitorii din Aghireș. “Nu avem apă! O să ne îmbolnăvim. Avem copii, bătrâni. Nu mai vorbim de micile culture de prin grădini. Mai e și epidemia asta pe capul nostru. Se lucrează la rețeaua asta de mulți ani, iar noi suntem în pericol să ne îmbolnăvim pentru că nu ne putem spăla măcar în condiții normale”, a spus un localnic, telefonându-ne la redacție. Primarul comunei, Alexandru Bercean, ne-a spus, luni, că localnicii nu au contracte pentru furnizarea de apă curentă și că lucrările se estimează a fi terminate în două săptămâni. Nu sunt contracte semnate, estimez că vom finalize lucrarea peste două săptămâniSituație schimbată prea puțin din 2018

Încă de acum aproape doi ani, localnicii din Aghireș și Fetindia s-au plâns fie că nu au presiune la apă, fie că nu au deloc. Contactat atunci, primarul Bercean a spus:

„Nu este o rețea veche pe care o reparăm, ci o rețea nouă. Lucrările la acest proiect au început în 2009, dar timp de câțiva ani, din anumite motive care au ținut și de proceduri, de firmele care au lucrat, lucrarea a fost întreruptă de mai multe ori. Imediat cum am venit la conducerea Primăriei am reușit să reluăm aceste lucrări. Oamenii trebuie să-și facă branșamentele, sunt foarte multe puncte în care localnicii nu s-au conectat la rețea. Estimăm că pentru Aghireș și Fetindia vom finaliza lucrarea la sfârșitul acestui an așa cum avem promisiunea firmei care execută lucrarea. Pentru celelalte localități, lucrările vor fi continuate în primăvara anului viitor”. Rețeaua de apă va măsura, așa cum a fost proiectată acum zece ani, aproximativ 40 de kilometri.

 

8 Thoughts to “În plină pandemie, locuitorii din Aghireș nu au apă”

  1. Anonim

    Există o situație similară si in comuna Creaca!!!!

  2. Anonim

    Pesedistii imputiti ne-au mintit din 2009 ca baga apa. De atunci o bagam noi satenii singuri daca stiam cat sunt de gunoaie „autoritatile”. Sa nu mai pomenim de celelalte „minuni” arhitecturale ale clanului Berceanu in Aghires: teren de fotbal care se dilueaza efectiv si curge la vale cu accesorii din fier care cad peste jucatori si ajung la urgente, drumuri asfaltate pe hartie dar in realitate sunt drumuri cu putina piatra mai mult pamant. Iluminare publica pe aici pe acolo canalizarea e subiect tabu. Ne cacam toti unul peste altul cel care sta mai sus pe deal e mai norocos ca cel din vale.
    Si ce tupeu pe el, cica nu avem contracte. Asta-i PSD-ul si UDMR-ul (poate si PNL-ul) reusesc sa imbrobodeasca adevarul prin mici artificii sa le iasa lor bine norma de rahat in fata partidului caci doar lui dau seama (vezi Dancila).Ne-a prostit sa dam 1500 de lei pe un amarat de camin si apometru, jaf la drumul mare si el are tupeu sa sustina sus si tare ca nu avem contract ? Norocul lui ca nu avem contract ca-l manca tribunalul la cate plangeri avea. Chiar nu putem scapa de incompetentul si tupeistul asta ?

    1. Anonim

      Felicitări, asa este..totul e la vedere, pentru noi cei care locuim in Aghires asta nu e o stire,pentru că nu e o noutate…iar cu contractul, sigur o mare tîmpenie sau scuză; ;;cum să ai contract dacă lucrarea nu e finalizată, ce să contractezi?aerul din bazinele de sub Meses?

  3. Anonim

    In fiecare zi ma duc cu doka dupa apa. Imi e jena de conditia mea la intrebarea politistului care ma opreste la Inserco „Cum domnule bei din bidonul ala !?!?” nu zic e pentru gospodarie. I se vad ochii deasupra mastii mirati, se uita in alta parte evitand ochii mei sthingerit , imi inapoiaza actele si probabil se bucura in sinea lui ca la robinetul lui curge apa. Da si eu sunt un caz norocos, dar ce ziceti de batranii si copiii din sat care nu au posibilitatea asta cum scrie in articol ? De fiecare data cand mai aud ca politicienii fac si dreg un hastag memorabil imi scapa si-l suieresc printre dinti. Mai mult nu pot…

  4. Anonim

    in plina pandemie nu au apa parca pana acum au avut. au fantani in curte doar nu s cazuti din cer

  5. Anonim

    De ce va palangeti? Cine a ales primarul? Va meritati soarta! Situatie similara este si in com.Bocsa unde reteaua de apa este facuta doar pe portiunu din mijlocul satelor apartinatoare, cei de la periferie trebe sa isi traga apa pe cont propriu si cei de la apa solicita proiect pentru extindere. Un proiect costa in jur de 1500 lei/persoana.

  6. Anonim

    mai da nuera totul roz si minunat la meseseni? vine sanducu tatucu si rezolva toate:inca un mandat la fiu si cateva minciuni la oameni

  7. Suburbii

    Nu vreau sa fiu carcotas, dar asta poate nu se intampla daca la referendumul de acum mai multi ani locuitorii din Aghires si Fetindia votau alipirea la Zalau. Ce-i drept, cu taxe ceva mai mari…

Leave a Comment