Val de îmbolnăviri în Sălaj. Peste 1500 de sălăjeni cu infecții respiratorii și un caz compatibil cu gripa

Potrivit datelor prezentate în această dimineață de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj, în perioada 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, în județul nostru au fost înregistrate 226 de cazuri de pneumonie, 64 de pacienți fiind internați în spital. Cele mai multe cazuri de pneumonie, 68, au fost confirmate la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Din păcate, cu pneumonie au fost diagnosticați și 21 de pacienți cu vârsta de până la un an. Din fericire, comparativ cu săptămâna precedentă, numărul cazurilor de pneumonie a scăzut cu mai bine de 11 procente. Tot în perioada menționată, datele DSP arată că au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare peste 1500 de persoane, iar 17 au fost internate. Din numărul total de pacienți cu infecții respiratorii, 178 au fost copii. Și în cazul infecțiilor respiratorii, datele arată o scădere a ratei de îmbolnăvire cu cel puțin 30 de procente. În ultimele zile din 2022, în Sălaj a fost înregistrat și un caz de ILI (caz compatibil cu gripa).

Fotografie cu caracter ilustrativ

One Thought to “Val de îmbolnăviri în Sălaj. Peste 1500 de sălăjeni cu infecții respiratorii și un caz compatibil cu gripa”

  1. […] Potrivit datelor prezentate în această dimineață de oficialii Direcției de Sănătate Publică Sălaj, în perioada 26 decembrie 2022 – 1 ianuarie 2023, în județul nostru au fost înregistrate 226 de cazuri de pneumonie, 64 de pacienți fiind internați în spital. Cele mai multe cazuri de pneumonie, 68, au fost confirmate la persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani. Din păcate, cu pneumonie au fost diagnosticați și 21 de pacienți cu vârsta de până la un an. Din fericire, comparativ cu săptămâna precedentă, numărul cazurilor de pneumonie a… Citeste mai mult […]

Leave a Comment