Iuliu Nosa: „Modificările aduse de USL la Statutul parlamentarilor vor fi reanalizate”

Curtea Constituţională (CCR) a admis, marţi, sesizarea PDL şi PP-DD de neconstituţionalitate a modificărilor aduse de USL la Statutul parlamentarilor. Este vorba despre privilegiul votat de aleşi privind majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului în care un parlamentar putea contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.
Statutul se va întoarce în Parlament, pentru a fi pus în acord cu decizia CCR. Prim-vicepreşedintele PSD Sălaj, deputatul Iuliu Nosa, susţine că decizia Curţii Constituţionale va fi respectată întocmai. „Categoric, decizia CCR va fi respectată. Legea va fi trimisă înapoi la Parlament şi avem posibilitatea să îndreptăm şi articolul 7 alin.2 lit.d care conţinea şi o eroare – se spunea că după 45 de zile se încheia mandatul unui parlamentar declarat incompatibil indiferent dacă el ataca sau nu decizia în instanţă”, face cunoscut deputatul sălăjean.
În 14 februarie, PDL şi PP-DD au depus sesizarea la CCR motivând că articolul 16 din Constituţie prevede că, în România, nu există privilegii şi că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii. Cele două partide au mai fost nemulţumite şi de majorarea de la 15 la 45 de zile a termenului în care un ales poate contesta un raport al ANI în cazul unei decizii de incompatibilitate.
Reprezentanţii opoziţiei au arătat că, în tot Dreptul românesc şi în tot Dreptul internaţional, nu există un termen de 45 de zile, ci unul de 15 zile, aşa cum se prevedea anterior introducerii acestei modificări.

4 Thoughts to “Iuliu Nosa: „Modificările aduse de USL la Statutul parlamentarilor vor fi reanalizate””

  1. Silviu

    Indicaţiile cardinalului Lucian

    Cardinalul Lucian a făcut publice anumite indicaţii date preoţilor greco-catolici pentru perioada următoare, până când noul papă va fi ales şi anunţat. “Preacucernici fraţi preoţi. Cunoaştem cu toţii faptul că Sfântul Părinte Papa Benedict al XVI-lea, începând cu data de 28 februarie a.c., orele 20 ora Romei (orele 21, ora României), va înceta să-şi mai exercite mandatul încredinţat de Suveran Pontif şi Episcop al Romei. Prin urmare, la toate Oficiile liturgice care se celebrează până la alegerea unui alt Suveran Pontif, Papa Benedict al XVI-lea nu va mai fi pomenit. Începând cu data de 28 februarie, orele 21, ora României, până când noul papă va fi ales şi anunţat, la toate oficiile liturgice se vor pomeni doar ierarhii noştri eparhiali. În schimb, începând cu data de 1 martie şi până când noul papă va fi ales şi anunţat, la Sfintele Liturghii se va rosti, după Rugăciunea Amvonului şi imnul întreit “Fie numele Domnului binecuvântat…”, rugăciune pe care o găsiţi pe pagina noastră online, următoarea rugăciune:

    Stăpâne, Doamne Isuse Hristoase, care călăuzeşti Turma Bisericii, mântuită cu scump sângele Tău şi o păzeşti cu sfinţire statornică, dăruieşte sfintei Tale Biserici vrednic şi drept Păstor, bine plăcut Ţie prin înţelepciune, prudenţă şi viaţă sfântă, iar nouă de folos părinte, sfinţitor şi învăţător.

    Fă ca Lumina Spiritului Sfânt, Mângâietorul, pe care L-ai promis Apostolilor, trimiţându-L lor dela Tatălîn ziua Rusaliilor, să-i lumineze acum pe cei care-l vor alege pe Vicarul Tău pe pământ, Episcopul Romei, Păstorul turmei Tale.

    Iar Părintele luminilor, de la care coboară toată darea cea bună şi tot darul desăvârşit, să reverse binecuvântarea Sa cerească asupra noastră, dându-ne bucuria adevărului Tău şi a îndurării Tale.

    Că bun şi iubitor de oameni Dumnezeu eşti şi Ţie mărire înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Spiritului Sfânt, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.

    Încrezători în promisiunea Domnului că Biserica Sa nu va fi biruită nici de porţile iadului (cf Matei 16,18) şi încredinţaţi ocrotirii materne a Maicii Preacurate, rămânem în speranţa biruinţei binelui şi a adevărului, şi uniţi prin forţa credinţei şi a mărturiei.”

    Eva Laczko, Ionuţ Blăjean

  2. Anonim

    Mai trage un sprit si dute la culcare

  3. Parere

    Pai daca asa zic judecatorii ca nimeni nu e mai presus de lege citand din constitutie atunci ei de ce sunt si nu raspund de hotararile gresite si statul plateste daune in locul lor ?Ce zici Iuliu n-ar trebui in constitutie scris ca oricine greseste plateste ?Si atunci judecatorii de ce nu ???Si nu-l ascultati pe Ponta ca dupa mintea lui si procurorii sunt magistrati,dar in celelalte state,nu ei fiind avocatii statului.

Leave a Comment