Şcolile cu rezultate slabe la Evaluarea Naţionale sunt luate în vizor de către ISJ

Zeci de unităţi de învăţământ din judeţul Sălaj – majoritatea din mediul rural – care s-au remarcat la Evaluarea Naţională din acest an printr-o rată de promovare scăzută vor intra în vizorul inspectorilor şcolari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Marcel Lucaciu, sunt vizate şcolile în care procentul elevilor promovaţi a fost sub valoare indicatorului înregistrat la nivel de judeţ.

După cum arată o centralizare efectuată de către oficialii educaţiei sălăjene, într-o astfel de situaţie s-ar afla peste 60 de şcoli. Un aspect de-a dreptul halucinant este patru dintre ele se evidenţiază prin rată de promovare zero: Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” Zalău (din cei 10 absolvenţi ai clasei a VIII-a niciunul nu a reuşit să ia media 5), Şcoala Gimnazială Meseşenii de Sus (din cei nouă elevi, şase s-au prezentat la examen şi toţi au picat), Şcoala Gimnazială nr.1 Aghireş (cei trei elevi de-a VIII-a de aici au obţinut medii de 2, 3 şi 4) şi Şcoala Gimnazială nr.1 Almaşu (nouă din cei 12 candidaţi s-au prezentat la Evaluare şi niciunul nu a luat „notă de trecere”).

„În inspecţia tematică de săptămâna viitoare, printre alte aspecte urmărite vor fi monitorizate şcolile cu un procent de promovare scăzut. Directorii vor trebui să prezinte planul de măsuri pentru ameliorarea rezultatelor în anul şcolar 2018-2019”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Sălaj.
Reamintim că la Evaluarea Naţională 2018, procentul notelor peste 5 din judeţ a fost, după contestaţii, de 73,26 la sută.

Leave a Comment