Arest prelungit pentru femeia din Şimleu care şi-a torturat nepoţii

Magistraţii Tribunalui Sălaj au admis propunerea procurorilor DIICOT şi au prelungit cu 30 de zile arestarea preventivă a şimleuancei acuzate că şi-a abuzat nepoţii.
În vârstă de 48 de ani, Nicoleta Redeş a ajuns după gratii în 28 august, pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, agresiune sexuală şi participaţie improprie la infracţiunea de pornografie infantilă. Potrivit anchetatorilor, femeia ţi-a supus nepotul în vârstă de 8 ani la pedepse inumane şi de o cruzime ieşită din comun, determinându-l atât pe el, cât pe şi sora sa, de 14 ani, să efectueze activităţi cu caracter sexual,

Anchetatorii au arătat că în perioada ianuarie 2017- iulie 2018, femeia l-a obligat pe minor să stea în genunchi, legându-l la gură cu un fular, îmbrăcat în haine de iarnă, cu mâinile întinse şi cu o bâtă pe acestea, forţând-ul să stea în această poziţie timp de aproximativ 20 de ore, lângă o sobă, fără a mânca sau a bea apă. De asemenea, prin ameninţarea cu cuţitul, l-a determinat să efectueze activităţi cu caracter sexual, în prezenţa acestora şi a surorii minorului, aceasta din urmă fiind pusă să filmeze acte sexuale.

După arestarea şimleuancei, statul i-a preluat pe copii în regim de urgenţă de către. Cei doi fraţi fuseseră încredinţaţi în plasament mătuşii materne de către Comisia pentru Protecţia Copilului, pe considerentul că mama acestora are probleme de sănătate şi nu se poate ocupa de minori întrucât necesită o serie de investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale.
În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la acest caz scandalos, Svocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi a demarat o anchetă ce vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, respectiv protecţia copiilor şi a tinerilor.

Leave a Comment