Au început înscrierile pentru academiile și școlile militare

Tineri sălajeni, sunteți în ultimul an de școală gimnazială/liceală sau aveți diploma de bacalaureat și urmează să împliniți vârsta cuprinsă între 14 și cel mult 28 de ani în anul 2023?

Venim cu o veste bună pentru voi! Ministerul Apărării Naționale prin intermediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj a început înscrierile pentru colegiile naționale militare, instituțiile de învățământ universitar militar (academiile militare) și pentru școlile militare de maiștri militari și subofițeri.

Perioadele de înscriere sunt următorele:

– 25.01.2023 – 24.03.2023 – pentru colegiile naționale militare;

– 25.01.2023 – 31.05.2023 – pentru instituțiile de învățământ universitar militar (academiile militare) și pentru învățământ postliceal militar (școlile militare de maiștri militari și subofițeri).

În perioada 04.02 – 11.04.2023, candidații înscriși pentru colegiile naționale militare vor putea susține probele de selecție și în peroada 04.02 – 09.06.2023 candidații înscriși pentru învățământul militar superior și învățământul postliceal militar, pe baza planificării efectuate de biroului informare-recrutare, în cadrul Centrului Zonal de Selecție și Orientare din Alba Iulia.

Candidații declarați „Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală la Spitalul Militar de Urgență Dr. „Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, iar cei declarați „Apt”, dacă este cazul, în funcție de opțiuni (marină, aviație-naviganți), vor fi planificați pentru evaluarea medicală și/sau psihologică a aptitudinilor speciale.

Candidații care au promovat toate aceste probe eliminatorii vor întocmi dosarul de candidat, la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj.

Pentru învățământul postliceal militar (școlile militare de maiștri militari și subofițeri) nu se vor da examene, departajarea urmând să se facă în ordinea notelor obținute la examenul de bacalaureat.

Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2023, recomandăm celor interesați să ne viziteze cât mai curând la biroul informare-recrutare din Zalău, str. Lt.col. Pretorian, nr. 30 sau să sune la numerele de telefon: 0260/660964 sau 0745511616 pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

One Thought to “Au început înscrierile pentru academiile și școlile militare”

  1. […] Tineri sălajeni, sunteți în ultimul an de școală gimnazială/liceală sau aveți diploma de bacalaureat și urmează să împliniți vârsta cuprinsă între 14 și cel mult 28 de ani în anul 2023? Venim cu o veste bună pentru voi! Ministerul Apărării Naționale prin intermediul biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Sălaj a început înscrierile pentru colegiile naționale militare, instituțiile de învățământ universitar militar (academiile militare) și pentru școlile militare de maiștri militari și subofițeri. Perioadele de înscriere sunt următorele: – 25.01.2023 – 24.03.2023 – pentru colegiile naționale militare; – 25.01.2023… Citeste mai mult […]

Leave a Comment