„Mierea – sărbătoare a gustului”, un nou produs natural de pe Valea Barcăului

Graţie unei inţiative a lui Alin Prunean, preşedintele Fundaţiei „Agapis”, fundaţie care se ocupă cu sprijinirea şi dezvoltarea agricolă durabilă, consumatorii, în special cei din judeţul Sălaj, pot folosi un nou produs sută la sută natural. Este vorba despre „Mierea – sărbătoare a gustului”, produs manifest, pledoarie pentru consumul responsabil de miere de albine, cumpărarea de produse româneşti şi susţinerea micilor producători locali. După cum a explicat Alin Prunean, ideea lansării unui astfel de produs pe piaţă i-a venit după participarea la Festivalul Florilor de Câmp Europene, festival care a avut loc în cursul lunii mai, în localitatea Viscri, judeţul Braşov. „La acest festival a participat şi John Akeroyd, botanistul Casei Regale a Marii Britanii. Acesta a celebrat flora şi diversitatea culturală din inima Transilvaniei printr-un workshop special şi cu această ocazie am povestit despre mierea din Transilvania, despre care mi-a a spus că este, probabil, cea mai bună miere din lume, datorită biodiversităţii extraordinare de plante de aici”, a precizat Prunean. Într-un anume fel, reprezentantul Casei Regale i-a recomandat sălăjeanului pasionat de apicultură să scoată mierea din anonimat şi astfel a luat fiinţă noul produs „Mierea – sărbătoare a gustului”. Produl este sută la sută natural, mierea provenind dintr-un mediu curat şi fără poluare de pe Valea Barcăului. Potrivit lui Prunean, cei care vor cumpăra acest produs se vor hrăni sănătos şi mai mult decât atât vor contribui în mod direct la educaţia şi formarea profesională a copiilor şi tinerilor din mediul rural sălăjean şi la susţinerea micilor producatori locali.

Ce cuprinde produsul

Produsul manifest „Mierea – sărbătoare a gustului” cuprinde o gamă de opt mixuri gourmet, prin care se pune în evidenţă una dintre cele mai importante proprietăţi ale mierii autentice: aceea de a amplifica şi conserva perfect gustul şi efectele condimentelor sau fructelor ( din gama terapeutică, miere cu polen şi propolis, miere cu nucă şi propolis, miere cu prune uscate şi din gama delicatese miere cu cafea, miere cu cacao, miere cu chimen, miere cu anason stelat, miere cu scorţisoară), toate în borcane de 45 de grame respectiv 50 de grame de grame). Produsele au şi un ambalaj manifest, care cuprinde un îndemn la consumul de miere românească autentică, afirmaţia lui John Akeroyd, care susţine că mierea de albine din Transilvania este, probabil, cea mai bună miere din lume, plus o recomandare specială, îndemn la a cumpăra produs românesc şi la a susţine micii producători locali: „Arta de a dărui începe prin a cumpăra de la tine de acasă, de la ai tăi!”. Un astfel de produs manifest costă 49 de lei şi poate fi cumpărat de pe magazinul online www.miere.sanatate-dulce.ro.

Alte articole

Leave a Comment