Titularizarea va fi organizată, din nou, de Inspectoratul Şcolar

Concursul de ocupare a posturilor didactice va fi organizat de către inspectoratele şcolare judeţene, şi pe centre de examen, ca şi în ultimii doi ani. Anunţul a fost făcut de către Viorel Lungu, inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. „În cadrul consfătuirilor ce au avut loc la Piatra Neamţ au fost anunţate o serie de modificări prevăzute de noua metodologie privind mişcarea personalului didactic. Astfel, pentru a evita aglomeraţia de concursuri organizate, la începutul anului şcolar, în şcoli, titularizarea ar urma să fie organizată la nivelul Inspectoratului, ca acum trei sau patru ani”, a menţionat inspectorul sălăjean.

De asemenea, o altă noutate o constituie reintroducerea concursurilor de suplinire. ” În perioada 1-7 septembrie vor fi organizate concursuri de suplinire, la care vor putea participa cei care au obţinut sub 5 la titularizare. Tot în acelaşi interval vor avea loc şi testări pentru cadrele didactice necalificate, în această categorie intrând cei cu studii superioare necorespunzătoare. Pentru candidaţii rămaşi nerepartizaţi se va întocmi o listă de aşteptare, care vor putea ocupa un post pe parcursul anului şcolar, pe măsura ce se eliberează”, a mai spus Viorel Lungu.
În ultimii doi ani, concursuri de suplinire au fost organizate doar la nivelul unităţilor de învăţământ pentru catedrele rămase vacante după data de 15 septembrie. Potrivit informaţiilor primite de la Viorel Lungu, acest an şcolar a început cu aproape 100 de posturi neocupate în şcolile din judeţ. „În unităţile de învăţământ din judeţ au fost organizate, în prima săptămână de şcoală, o serie de concursuri. În prezent, s-a reuşit ocuparea tuturor posturilor didactice, fără niciun fel de incident”, a concluzionat reprezentantul ISJ Sălaj.

Alte articole

Leave a Comment