Judecătoarea Liliana Santavan, desemnată preşedinte al BEJ pentru Referendum

La sediul Tribunalului Sălaj a avut loc joi, 20 septembrie, desemnarea prin tragere la sorţi, în şedinţă publică a preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie al judeţului Sălaj la Referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie 2018.
În urma tragerii la sorţi dintre judecătorii în exerciţiu care şi-au dat consimţământul, judecătoarea Liliana Santavan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, a fost desemnată să ocupe această funcţie.
Propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, a fost adoptată pe 11 septembrie de Senat.

Referendumul privind redefinirea familiei va avea loc pe 6 şi 7 octombrie, între orele 7 şi 21, când sălăjenii sunt aşteptaţi la urne pentru a răspunde cu „da” sau „nu” la întrebarea „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.
Suma alocată pentru organizarea scrutinului popular este de peste 163 milioane de lei.

Alte articole

3 Thoughts to “Judecătoarea Liliana Santavan, desemnată preşedinte al BEJ pentru Referendum”

  1. I.C.

    Probabil știu și judecătorii că propunerea legislativă a Senatului României este nulă, prin faptul că reia ceea ce stipulează art. 259 al. (1) Cod Civil: „Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii”. Deci, pentru ce se face așa-numitul „Referendum” cu care Dragnea și popii au prostit poporul că este împotriva homosexualilor? Și voit sau inconștient se confundă manipulativ două instituții juridice și sociologice conexe, dar diferite – „căsătoria” și „familia”? Pentru ce se aruncă ZECI de milioane de euro? Pentru prostia unora?

  2. Anonim

    Peste 35 de milioane de euro pentru a vota ceea ce deja prevede art. 259 al. (1) din Codul Civil în vigoare?

  3. Anonim

    Simpli pensionari, boicotaţi acest referendum organizat de PSD. Să meargă la vot cei cu grupă, lor li s-a recalculat şi dublat pensia, noi, pensionarii cu pensia pe loc, să stăm acasă !

Leave a Comment