Închisoare pentru un şofer care a condus beat şi a provocat decesul unui adolescent

Autorul accidentului mortal produs în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, în localitatea Tihău, în timp ce gonea beat cu maşina pentru a fugi de poliţiştii care îl urmăreau în trafic, a fost condamnat, la începutul acestei săptămâni, de către magistraţii Judecătoriei Jibou.

Inculpatul, un bărbat de 33 de ani din Sînmihaiu Almaşului, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, pentru care a primit o pedeapsă de 8 luni, şi de ucidere din culpă, pentru care s-a ales cu 1 an şi 4 luni de închisoare. Întrucât tânărul primise, în 2017, de la aceeaşi instanţă, o amânare de pedeapsă de 1 an de închisoare, tot pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, judecătorii au decis să revoce amânarea, să dispună aplicarea pedepsei şi contopirea ei cu ultimele două. În aceste condiţii, inculpatul s-a ales cu o pedeapsă rezultată de 1 an, 10 luni şi 20 de zile de închisoare, pe care o va executa în regim de detenţie. Din această perioadă, se vor deduce cele 10 luni petrecute în arest preventiv şi arest la domiciliu.

De asemenea, instanţa a obligat compania de asigurări să achite Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, acolo unde victima accidentului a fost spitalizată şi unde a şi decedat, circa 520 de lei, plus dobânda legală penalizatoare începând cu data de 29 ianuarie, până la plata efectivă. În plus, el va avea de achitat statului cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 de lei.
Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Reamintim că accidentul s-a petrecut în noapte de 27 spre 28 ianuarie, în jurul orei 1, pe DN 1G, în localitatea Tihău, în timpul unei urmăriri în trafic. Potrivit poliţiştilor, şoferul a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale unui echipaj de poliţie, oamenii legii pornind în urmărirea lui. Într-o curbă la stânga, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a răsturnat.

În urma accidentului, pasagerul de pe locul din dreapta faţă, un adolescent de 18 ani, a fost rănit grav şi a decedat la scurt timp după ce a fost transportat la spital pentru investigaţii. Conducătorul auto a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

One Thought to “Închisoare pentru un şofer care a condus beat şi a provocat decesul unui adolescent”

  1. Vasile

    Aia ii închisoare pentru ca ai omorât un om cu inconștiența ta ?
    Prea putin, mult prea putin !

Leave a Comment