Două centre de îngrijire a vârstnicilor din Sălaj, amendate de comisarii de la Protecția Consumatorilor

Trei operatori economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice și catering în județul Sălaj au fost sancționați de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Sălaj. Potrivit unei informări a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, au fost verificați următorii operatori economici: Asociația Haller – Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfânta Vineri” – Zalău; Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” – Românași și firma SC Conta Cata SRL – servicii de catering.

În urma neregulilor constatate, comisarii sălăjeni au aplicat mai multe sancțiuni după cum urmează: cinci amenzi contravenționale în valoare totală de 45.000 de lei, trei avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a peste 260 kg de produse alimentare neconforme și interzicerea transportului produselor alimentare finite cu autoturismul neconform al firmei de catering. Astfel, la Asociația Haller și Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe”, centre în care beneficiază de servicii de îngrijire socială 100 de vârstnici, comisarii CJPC Sălaj au constatat următoarele deficiențe: utilizarea unor produse alimentare expirate, ca materie primă; folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare; folosirea unor vitrine frigorifice, pentru depozitarea produselor și preparatelor, insalubre, cu pete de rugină;utilizarea veselei din plastic și a unor ustensile de lucru cu mânere de lemn sau plastic; folosirea unor coșuri/tomberoane pentru reziduuri fără capace, în zona de preparare și utilizarea unor toalete în stare de degradare.

De asemenea, în cadrul controlului la firma de catering, comisarii CJPC Sălaj au constatat că sunt folosite produse alimentare expirate ca materie primă; folosirea unor preparate fără elemente de identificare-caracterizare; utilizare unui spațiu de depozitare a materiilor prime neconform și efectuarea transportului cu un autovehicul neigienizat ce prezintă o stare avansată de degradare. Acest operator economic oferă servicii de catering pentru trei grădinițe. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit „Dumbrava Minunată” Zalău, Grădinița cu Program Prelungit nr. 5 și nr. 7, Zalău și Grădinița Creștină „David”, Zalău, unde sunt școlarizați aproximativ 200 de copii.

”Sunt îngrozit de modul în care unii operatori economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, găsesc să-și îndeplinească obligațiile contractuale. Încălcând flagrant legea, le oferă acestora produse expirate și îi cazează în condiții insalubre și mai sunt și plătiți pentru asta. Fac un apel către aparținătorii acestor persoane! Să analizeze cu multă atenție locul pe care-l aleg pentru ca părinții sau bunicii lor să-și trăiască anii bătrâneții și să ne sesizeze ori de câte ori constată că lucrurile nu sunt în ordine”, a spus Sebastian Hotca, vicepreședintele ANPC.

Comisarii CJPC Sălaj vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor indiferent de serviciile de care beneficiază și vor  lua măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare.

Sursa foto: Birou de presă CRPC RNV Cluj

 

One Thought to “Două centre de îngrijire a vârstnicilor din Sălaj, amendate de comisarii de la Protecția Consumatorilor”

  1. […] Trei operatori economici care prestează servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice și catering în județul Sălaj au fost sancționați de comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Sălaj. Potrivit unei informări a Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj, au fost verificați următorii operatori economici: Asociația Haller – Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice „Sfânta Vineri” – Zalău; Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Gheorghe” – Românași și firma SC Conta Cata SRL – servicii de catering. În urma neregulilor constatate,  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment