Căldură mare, mon cher!

Căldură mare de se topeşte asfaltul. Toată lumea transpiră, dar alţii ceva mai mult. Cum ar fi un fost ministru, care dă cu subsemnatul pe la DNA. Alţii sunt pe acolo în calitate de martori. Zic ei. Am mai văzut în trecut pe unii care au intrat martori şi au ieşit acuzaţi. Dacă au mai ieşit. Că tot veni vorba despre această instituţie, în ultima vreme nu a mai fost bau-bau pentru politicieni. Iar pe căldura şi concediile astea, numai chef de lucru nu e pe acolo.

A asudat preşedintele pe la Bruxelles, de parcă era elefantul din cameră. Poate fiindcă era pe lângă Angela, aşteptând să-l întrebe ce naiba face cu Românica. Că de oala cu smântână a Uniunii cred că s-a că s-a cam lins pe bot. La cartonaşe poate că stă mai bine, noroc cu ungurii care fac mereu henţ.

Roşii la faţă, de la căldură sau alegeri, sunt membrii PNL. Asudă ăştia mai ceva ca hipopotamul mioritic. Plin de foşti prieteni ai Elenei Udrea care sunt acum în tabăra reformatoare. Viitorul sună bine, totul e să pari asudat.

Perspectiva moțiunii de cenzură, cea care ar trebui să aducă multe broboane de sudoare, e doar aşa, de fantezie. Puterea nu îşi face probleme, opoziţia trebuie să aibă şi ea ceva activitate. Transpiraţiile nu sunt pentru ei.

Dacă ar exista o maşină a timpului şi Caragiale s-ar întoarce printre noi, în secolul XXI, cred că s-ar simţi ca peştele în apă. Pentru că şi acum ar putea spune, ca pe vremuri: „unde nu e moral, acolo e corupție, și o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!”…

Stau la umbră, mă răcoresc cu declarațiile la cald ale politicienilor și mă întreb: ce nădușeli ne mai așteaptă zilele următoare? Și totuși…. răspunsul e simplu: transpiraţiile lor sunt doar de paradă. Năduşeli politice mioritice.

Daniel Mureşan

Leave a Comment