În localitatea Moigrad s-a deschis prima bibliotecă sătească modernă din judeţ

Prima bibliotecă sătească modernă din judeţul Sălaj din localitatea Moigrad, comuna Mirşid, şi-a deschis oficial porţile la finalul săptămânii trecute. Inaugurarea noului sediul de cultură din localitate a avut loc, vineri 27 septembrie, în prezenţa oficialităţilor locale din centrul de comună, a reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene „Ioniţă Scipioane Bădescu” (BJS) Sălaj, a elevilor din localitate, dar şi parteneri implicaţi în realizarea proiectului.

După cum a explicat Florica Pop, managerul BJS, deschiderea acestei biblioteci din localitatea Moigrad, Filială a Bibliotecii Publice din Mirşid, a fost posibilă graţie unui proiect amplu de înfiinţare a bibliotecilor săteşti iniţiat BJS. Astfel, Primăria comunei Mirşid şi Consiliul Local a oferit reprezentanţilor BJS un spaţiu, pe care l-au renovat şi l-au doat cu mobilier, realizând şi conexiunea la internet. Spaţiul, dotat cu toate utilităţile necesare, a fost îmbunătăţit de reprezentanţii Bibliotecii cu echipamente moderne: calculatoare cu acces la internet, soft performant, imprimantă, scaner, videoproiector, ecran, dar şi cu 650 de volume de carte donate de voluntarii de la Tenaris Silcotub Zalău.
În scurt timp Bibioteca din Moigrad va fi dotată şi cu alte echipamente, dar şi cu 1.500 de volume, carte nouă, din toate domeniile cunoaşterii umane, precum şi cărţi pentru copii, printr-o donaţie specială şi foarte valoroasă a Fiului Satului, Teodor Ardelean, personalitate recunoscută a culturii sălăjene şi naţionale, în prezent manager la Biblioteca „Petre Dulfu” din Baia-Mare, judeţul Maramureş. În curând, alte cinci biblioteci săteşti din Sălaj urmează să-şi deschidă porţile cunoaşterii şi accesului la servicii moderne.

Alte articole

Leave a Comment