Capitalismul de cumetrie

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu când mă gândesc la ţara în care trăiesc, chiar cred cu adevărat că aici, fiecare român ar putea trăi excelent, fără griji.
Aici la noi, în România, în cei circa 24 de ani de „capitalism de cumetrie nu s-a făcut aproape nimic, fiecare şi-a umplut desagii cum aputut. Unii i-au umplut odată, i-au golit şi s-au apucat din nou de umplu, aşa fără jenă. Ce jenă? Ce-i aia?Dacă s-ar aduna toate şpăgile şi prejudiciile vehiculate numai în ultima vreme în mass media şi s-ar împărţi la populaţia României, nu cred că ar fi oameni care să nu aibă ce să pună pe masă. Milioane de euro şpagă. De unde? Ca să o ducă unii bine, implicit alţii trebuie să o ducă rău.
Ca om de rând, cu un salariu modest, nu-ţi vine să crezi când auzi de milioane de euro spagă. De unde pot avea unii atâţia bani? Din muncă „cinstită, clar! În România, cine-i cinstit nu mai are rost să spună că-i sărac. Dacă cei care s-au perindat pe la putere nu-şi umpleau sacii de atâtea ori, ţara asta avea astăzi infrastructură, sănătate de calitate, învăţământ pe măsură, locuri de muncă pentru tineri, penssionari fericiţi, dar şi oameni de caracte. Hai să fie românul fericit când salariul lui minim e de 800 de lei brut, nu net! Când pensia medie este de puţin peste 700 de lei lunar şi când alocaţia pentru un copil este de nici zece euro – 40 de lei.
Da, chiar cred că în România toţi puteam trăi liniştiţi dacă nu s-ar fi furat atât. Aici, totul putea fi altfel: infrastructură, învăţământ de calitate, trai decent, copii cu un viitor asigurat şi bucurie pe chipul oamenilor. Nu-i târziu! Depinde de cei care-s sus. Dacă ar putea să se oprească, să-şi deschidă ochii, să empatizeze cu omul de rând, să renunţe la lux şi să pună mâna pe lucru, alături de noi toţi, în câţiva ani, buni ce-i drept, în România totul ar ajunge pe linia de plutire.

Alte articole

3 Thoughts to “Capitalismul de cumetrie”

 1. Anonim

  Brucan a zis 20 de ani! NatiuneA ROMANA mai vrea 20 , ca prea frumos cantam a jale, in timp ce escrocii danseaza cum vreau ei !

 2. Anonim

  legat de cumetri, s-a mai incercat ceva campanie in presa Salajeana acu un an sau doi
  si hop. s-a adus atingere la legaturile de la finante si toata campania sa blocat cand secretara sefa M. a trimis un comunicat de presa,
  oricum, ce a fos a fost si ce v-a fi v-a fi ! ce fain suna 🙂
  ultima veste buna este:
  ma gandesc cu deosebita placere ce veselie o sa fie cand seful Horotan (e mare sef si iubit de toti) o sa ia de nevasta pe subalterna lui din acelasi birou (venita si ea acolo prin nustiuce transfer fantastic)
  se repeta vechea poveste, a altor sefi din finante care si-au tras neveste de prin tot felul de birouri, neveste care brusc au devenit foarte comptente si fiind si ele promovate la randul lor
  sunt rau !!

 3. Zălăuan

  Exista totusi cineva tihnit si multumit in tara asta.
  Organele de represiune ale statului care au salarii sfidatoare si pensii nerusinate.
  Noi, cei 15 ingineri, medici si profesori care muncim si cotizam la sistemul de pensii pentru a susţine pensia neruşinată, de 9.600 de lei, a unui banal maistru militar, ne-am saturat.
  Români, treziţi-vă !
  Ieşiţi în strada, precum miile de protestatari bucureşteni, să alungăm acest regim poliţienesc, putred şi corupt

Leave a Comment