De ce clachează de obicei tinerii în fața examenului auto?

Primele zile la școala de șoferi sunt o adevărată încântare. Dar odată ce se apropie examenul auto, tinerii neexperimentați încep să-și facă o mulțime de griji. Mulți clachează propriu-zis din cauza emoțiilor, reacționând involuntar sau temător când trebuie să răspundă la chestionarele auto din cadrul probei teoretice sau la proba traseului. Iată câteva dintre principalele motive care îi împiedică să-și atingă țelul și care intervin în ceea ce privește șansele de succes al oricărui tânăr spre a-și obține permisul de conducere. Nu gândesc rațional Odată instalată senzația de panică, devine…

Mai mult...

3 sfaturi privind cumpărarea de îmbrăcăminte pentru câini

Câinii au într-adevăr reputația de a avea cele mai multe haine pentru animale dintre toate speciile. Dacă ne gândim că, de obicei, câinii sunt tratați ca și oamenii de către stăpânii lor, acest lucru nu este o surpriză.   În plus, valoarea câinilor necesită ca aceștia să aibă parte de o existență corespunzătoare. Dacă vă îngrijorează sănătatea câinelui dumneavoastră, asigurați-vă că acesta are o îmbrăcăminte adecvată. În același mod în care îmbrăcămintea este esențială pentru supraviețuirea oamenilor, la fel este și pentru câini.   În mod neașteptat, faptul că nu…

Mai mult...

Este Gabriel Liiceanu un om iubit? Este Gabriel Liiceanu un om urât (detestat)?

Răspunsul la aceste întrebări fără echivoc îl aflăm citind eseul “COMBUSTIBIL”, publicat de scriitorul Radu Paraschivescu în volumul apărut în acest an la editura “HUMANITAS” și intitulat “MUZICA GÂNDIRII. GABRIEL LIICEANU ÎN DIALOG CU PRIETENII SĂI”. Lucrarea este editată de CĂTĂLIN CIOABĂ și GRIGORE VIDA. Având un titlu metaforic, “MUZICA GÂNDIRII”, cartea este una deosebit de originală, cel puțin sub trei aspecte: prin geneza sa, prin conținutul propriu-zis, dar și prin compoziție. În anul 2021, câțiva dintre elevii profesorului “îndrăgostit de gândire”, Gabriel Liiceanu, s-au gândit că acesta în 2022…

Mai mult...

Sava Negrean-Brudașcu a colindat la Buciumi. Sute de oameni au venit să o asculte pe cunoscuta interpretă

Atmosferă de sărbătoare la Buciumi. Cunoscuta interpretă de muzică populară, Sava Negrean-Brudașcu, a susținut, sâmbătă seara, pe scena Căminului Cultural Buciumi, un recital de excepție în cadrul spectacolului „Caravana colindelor”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Buciumi. Sute de localnici au venit să o vadă pe îndrăgita interpretă care este și fiică a satului. Alături de Sava, pe scenă au mai fost invitați artiștii Petrică Mureșan, Ionuț Albert, Claudiu Costinaș, Andra Nedișan, Mădălina Colcer și Lorena Chiorean. Sursa foto: arhivă personală Sava Negrean-Brudașcu

Mai mult...

Fotbal pe pâine

Acesta a fost “Meniul“ profesorului de istorie Dumitru Bârjac, între 20 noiembrie – 18 decembrie, în perioada CAMPIONATULUI MONDIAL de fotbal Qatar 2022, pe care l-a urmărit în totalitate și integral la TVR1. Dintre cele 21 de ediții de până acum, a fost primul într-o țară arabă și care are în spate mii de morți la ridicarea stadioanelor și multă corupție până la vârful PARLAMENTULUI EUROPEAN. Caracatița quatareză a “șpagat-o“ pe Eva Kaili din Grecia, unul din cei 14 vicepreședinți ai Parlamentului European cu 1,5 milioane de dolari. Qatar, o…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 19 decembrie

1898: la Pericei se naşte Ioan Sima, artist plastic   S-a întâmplat în 19 decembrie 1741 – A murit Vitus Bering, navigator şi explorator danez aflat în serviciul Rusiei; a traverst marea şi strâmtoarea care îi poartă numele (Bering), ajungând până la ţărmurile de nord–vest ale peninsulei Alaska, fiind considerat descoperitorul acesteia (n.1681). 1848 – A murit romanciera britanică Emily Brontë, autoarea celebrului roman “La răscruce de vânturi” (n.30.07.1818). 1860 – S–a născut Ion (Giovanni) Dimitrescu, tenor de talie mondială (m.1913). 1883 – A murit Francesco de Sanctis, istoric şi critic literar italian (n.28.03.1817).   CALENDAR CREŞTIN: •…

Mai mult...