Ce riscă proprietarii şi chiriaşii care nu ȋnregistrează contractele de ȋnchiriere?

Înregistrarea unui contract de ȋnchiriere a unui imobil la ANAF este o obligaţie legală pentru proprietarii din România şi vine la pachet cu o serie de beneficii, atât pentru ei, cât şi pentru chiriaşi. De cealaltă parte, nerespectarea legii implică sancţiuni şi poate lăsa loc de abuzuri, de ambele părţi. Cel mai recent studiu realizat de agenţia imobiliară Kastel Group a arătat că doar 33,7% dintre chiriaşii români ştiu că au contractul de ȋnchiriere ȋnregistrat la Administraţia Financiară, ȋn timp ce 34,9% declară că au un contract nedeclarat, ori o…

Mai mult...

Doar 3 din 10 români obişnuiesc să bea 2 litri de apă pe zi, iar 4 din 10 nu iau micul dejun

Dtudiul CIPRA realizat în colaborare cu Reveal Marketing Research, în octombrie 2021, cu scopul de a pune în evidenţă obiceiurile zilnice şi de consum care au un impact direct asupra calităţii vieţii, a scos la iveală cinci categorii de factori cu impact direct, şi anume alimentaţia, sportul, somnul, echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională şi răsfăţul cu moderaţie, conform unui comunicat remis redacţiei. Potrivit sursei citate, în privinţa alimentaţiei, rezultatele studiului demonstrează că: • 4 din 10 români nu iau micul dejun. • Doar 3 din 10 români obişnuiesc să bea…

Mai mult...

Preşedintele ANPC, declaraţii despre decizia ca meniurile din restaurante să conţină toată lista de ingrediente

Preşedintele Autorităţii Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, s-a referit la decizia instituţiei ca meniurile din restaurante să conţină toată lista de ingrediente, precizând: „Ciorba de burtă trebuie să se ştie din ce burtă este făcută, şaorma cu de toate trebuie să ştim ce înseamnă de toate”, transmite News.ro. Horia Constantinescu a fost întrebat, astăzi, despre faptul că patronii de restaurante sunt nemulţumiţi că trebuie să treacă în meniu toată lista de ingrediente. „Şi până acum trebuiau să o facă. Acum sunt doar nemulţumiţi pentru că trebuie să aflăm…

Mai mult...

In memoriam. Doru Dinu GLĂVAN, un simbol al OMENIEI  

Anul trecut, spre seara ultimei zile a lunii lui Brumărel (duminică, 31 octombrie 2021), am rămas perplex, aflând de moartea  lui Doru Dinu Glăvan! O veste rea, chiar, foarte rea. Păcat!… A plecat prea devreme, chiar în grabă și, poate, nemeritat, sus în Cer, la viața veșnică, în dreapta Domnului! A dus o viață închinată gazetăriei, luptând, cu „cuvântul” cuvintelor, pentru renașterea condiției de gazetar, dezvoltând și consolidând dreptul la o identitate corectă și adevărată a jurnalistului român, în „registrul” gazetăresc al marelui și inegalabilului Mihai Eminescu! Am regretat, regret…

Mai mult...

Gânduri botezate şi cântecele vârstelor (VIII)

MOTTO: “Cei aflați in toamna vieții nu sunt oameni cu virtuțile apuse; doar unele dintre ele nu mai au vigoarea de altădată.” (OCTAV DÂNGEANU) * De s-ar cere supliment de viață, oare câți dintre noi l-ar obține? * Și personajele literare se pot caracteriza prin gânduri botezate: “Otilia este ca o rândunică. Închisă intr-o colivie, moare.” (LEONIDA PASCALOPOL despre OTILIA) * Mai mult decât lecturile sau sfaturile primite, pe orice om îl învață experiențele proprii trăite. * Experiențele triste trăite nemijlocit sunt formele existențiale prin care ne testăm calitățile moral-spirituale…

Mai mult...

Strategii existente pentru a juca slot machines

În această secțiune vom analiza strategiile câștigătoare atunci când joci sloturi video. Obținerea unei așteptări matematice pozitive Puteți utiliza programul de bonus Net Entertainment și statisticile deschise privind procentul de rentabilitate a pariurilor făcute la fiecare joc NetEnt pentru a obține o așteptare pozitivă a jocului. Pentru a vă califica, trebuie să aveți întotdeauna un bonus activ cu o cerință de miză mai mică de 35x și să jucați jocuri care plătesc peste 97,5% din miză. Sisteme de pariere comune Sistemul de jocuri de noroc Variety câștigurile de jocuri de…

Mai mult...

Legătură rutieră reabilitată între Satu Mare și Sălaj

Lucrările de modernizare a drumului județean 109P Tășnad – Cehăluț – Cehal – Camăr (limită cu județul Sălaj), sunt în stadiu avansat de execuție. Tronsonul are o lungime de aproape 6,5 km și a fost un drum de pământ. Odată cu finalizarea lucrărilor de modernizare se va crea o nouă legătură rutieră modernă între județele Satu Mare și Sălaj, respectiv între zona turistică din Tășnad și regiunea viticolă din zona Camăr, potrivit Consiliului Județean Satu Mare. S-au încheiat deja lucrările de săpături și de realizare a blocajelor de piatră brută,…

Mai mult...

Ioan Tăutu, sălăjeanul de 75 de ani care a parcurs pe jos mii de kilometri

A parcurs pe jos mii și mii de kilometri și chiar dacă a ajuns la vârsta de 75 de ani nu este zi în care să nu facă mișcare, să nu meargă pe jos cel puțin câțiva kilometri. Sălăjeanul Ioan Tăutu a coordonat decenii activitatea de orientare sportivă în județ și a fost președintele Clubului „Pro-Silva”, entitate în care au fost pregătite nenumărate generații de tineri. Pe Ioan Tăutu l-am revăzut zilele trecute cu ocazia concursului de orientare sportivă organizat pe Meseș. Voios, energic, Ioan Tăutu oferea sprijin în derularea…

Mai mult...

La Zalău – Simpozion dedicat Centenarului Încoronării cu prezentări, expoziții de medalii și numismatică

Sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean  (ISJ) Sălaj a găzduit astăzi – 19 octombrie, un  Simpozion dedicat Centenarului Încoronării. Este vorba despre o activitate organizată de Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” (API) Zalău și Casa Corpului Didactic Sălaj, în parteneriat cu Asociația Colecționarilor Sălaj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, ISJ Sălaj și Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la încoronarea ca Suverani ai României Mari a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. În cadrul simpozinului, la care…

Mai mult...

Locuri de muncă 19.10.2022

*** Meseriaş execut acoperişuri şi renovări polistiren, tablă Bilka, Tondach, reparaţii urgente, dulgherie, mansardări, execut toată gama de construcţii de la A – Z, 15 % reducere la pensionari. Telefon 0758 495577 sau 0721402461. *** Dacă vrei să te alături echipei noastre din noua benzinărie MOL Zalău, cu un program flexibil pe ture de 12 ore cu 24 liber, astfel încât să ai timp şi de prieteni şi hobby-urile tale, trimite un CV pe adresa office@amagrup.ro Experienţa nu este absolut obligatorie deoarece oferim training de vânzări, te susţinem şi ne…

Mai mult...

Calendar istoric al judeţului Sălaj: 19 octombrie

1891: Consiliul Judeţean Sălaj aprobă construirea statuii lui Wesselényi Miklós la Zalău S-a întâmplat în 19 octombrie 1783 – A fost ridicat în aer cel de-al doilea balon cu aer cald construit de fraţii Montgolfier, având la bord trei pasageri: o raţă, un cocoş şi o oaie. Aterizarea s-a produs fără probleme, demonstrând că şi alte vietăţi decât păsările pot suporta înălţimile. Primul balon, fără echipaj, a fost înălţat la 5.06.1783. 1825 – S-a născut Ştefan Dimitrie Grecianu, istoric, membru de onoare al Academiei Române (m.01.08.1908). 1895 – Inaugurarea podului de la Cernavodă care, la acea…

Mai mult...