Spectacol, bucurie şi lacrimi în ultimul meci al Zalăului pe teren propriu

„Derby-ul Ardealului” sau „derby orgoliilor”, cum au numit unii partida de duminică după-amiaza, dintre HC Zalău şi Minaur Baia Mare a fost câştigată de zălăuance cu scorul de 33 – 28, după ce la pauză tabela indica 17 – 13. Băimărencelor le-a intrat aproape tot în primul sfert de oră, portarul Zalăului, Raluca Kelemen, neavând o zi reuşită. Replica Zalăului nu a întârziat să apară, iar scorul a fost echilibrat până în minutul 24. Gazdele au ratat şi o aruncare de la şapte metri prin Roxana Szolosi, pe care Tadici…

Mai mult...

Cruzimea unui om i-a lăsat fără cuvinte pe pompieri: câine legat și aruncat la gunoi, într-o cutie de carton

O faptă de o cruzime fără margini a reprezentat modalitatea de distracție ori de a scăpa de un suflet nevinovat, pentru un cetățean. Pompierii de la Detașamentu Zalău al ISU Sălaj au fost solicitați duminică, la orele amiezii, să salveze un animal care fusese aruncat într-o pubelă de gunoi, nu înainte de a fi chinuit, bine legat și pus într-o cutie de carton. Animalul fusese găsit în pubela de gunoi din vecinătatea blocului C1, scara A, de pe Bulevardul Mihai Viteazul nr. 20. Atât pompierii, cât și locatarii care au…

Mai mult...

A fost lansată aplicaţia APEL 112 pentru telefoane mobile

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a lansat aplicația APEL 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul inițierii unui apel către Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 (SNUAU). Astfel, agențiile specializate pot interveni mai rapid și eficient, crescând șansele de salvare în situații ce pun în pericol viața, proprietatea și mediul. Facilități de transmitere a coordonatelor GPS la iniţierea apelului 112 Conform OUG nr. 34/2008, centrele unice pentru apeluri de urgenţă primesc şi înregistrează automat apelurile de urgenţă comunicate prin telefon, radio, dispozitive automate de…

Mai mult...

Cum ne ferim de toxiinfecțiile alimentare

O categorie de afecţiuni care dă baătaie de cap celor de toate vârstele, mai ales în perioadele de vacanță, este reprezentată de toxiinfecţiile alimentare, probleme de sănătate ce sunt cauzate de anumite tipuri de bacterii, virusuri sau paraziţi. Prin respectarea unor măsuri de igienă şi de depozitare a alimentelor, puteţi însă reduce riscul de apariţie a toxiinfecţiilor alimentare. Specii de bacterii precum Salmonella, Shigella, Clostridium, stafilococ sau enterococ sunt printre cele care provoacă toxiinfecţiile alimentare. Carnea şi produsele din carne, mezelurile, conservele, peştele, laptele şi produsele lactate precum și derivatele precum frişca,…

Mai mult...