Spectacol, bucurie şi lacrimi în ultimul meci al Zalăului pe teren propriu

„Derby-ul Ardealului” sau „derby orgoliilor”, cum au numit unii partida de duminică după-amiaza, dintre HC Zalău şi Minaur Baia Mare a fost câştigată de zălăuance cu scorul de 33 – 28, după ce la pauză tabela indica 17 – 13.
Băimărencelor le-a intrat aproape tot în primul sfert de oră, portarul Zalăului, Raluca Kelemen, neavând o zi reuşită. Replica Zalăului nu a întârziat să apară, iar scorul a fost echilibrat până în minutul 24. Gazdele au ratat şi o aruncare de la şapte metri prin Roxana Szolosi, pe care Tadici a simţit-o că nu este în apele ei, păstrând-o pe bancă în partea a doua.
Cristiana Nica a avut o evoluţie bună pe extremă, reuşind câteva goluri chiar spectaculoase, iar Dana Abed-Kader a arătat o poftă mare de joc pe tot parcursul partidei.
Momentul cheie al meciului s-a consumat în finalul primei părţi. La scorul de 12 – 12, Zalăul a marcat de patru ori consecutiv, iar Minaur nu a mai putut reveni până la finalul jocului.
Pentru patru dintre jucătoarele Zalăului a fost ultima întâlnire cu publicul zălăuan, portarul Paula Teodorescu şi jucătoarele de câmp Valentina Panici, Roxana Szolosi şi Raluca Irimia despărţindu-se de clubul zălăuan la finalul acestui sezon. Cea mai aclamată a fost căpitanul Valentina Panici, iar galeria Zalăului a afişat şi două bannere pentru cele patru handbaliste: „Cu dăruire şi devotament, mereu ai ntrat în teren, Vali Panici, pentru noi rămâi căpitanul etern!!!”; „Succese şi înfrângeri am trăit împreună, pentreu tot ce aţi făcut la Zalău vă dorim o viaţă bună!!!”. Cele patru handbaliste au primit şi câte un buchet cu flori la finalul partidei din partea conducerii clubului.
„A fost un meci de angajament. Majoritatea jucătoarelor care au intrat pe teren şi-au făcut corect datoria şi au jucat partitura care a fost pregătită. Am avut, totuşi, o jucătoare care a încercat să frâneze jocul şi în situaţii clare a rezolvat contraatacuri pentru adversar, dar nu mai are importanţă acum. Simţeam acest lucru înaintea meciului. Îmi pare rău că nu a putut să se respecte pe ea şi să-şi respecte colegele până la final. Sunt mulţumit de ce am realizat în acest campionat, cu jucătoare românce şi tinere. După ultima etapă, cea de la Braşov, vom trage linie şi vom vedea ce va fi şi cum vom pregăti viitorul sezon. În mare, ştim pe ce jucătoare ne bazăm, dar trebuie să aşteptăm până la finalul campionatului”, a declarat Gheorghe Tadici.
După victoria de duminică, Zalăul nu mai poate pierde locul şapte în Liga Naţională, indiferent de rezultatul din ultima etapă de la Braşov. Partida cu ACS Corona Braşov este programată sâmbătă, la ora 17:30 şi transkisă pe TVRHD.
HC Zalău: Raluca Kelemen, Adina Sabău – Dana Abed-Kader (12), Cristiana Nica (8), Alexandra Severin (6), Raluca Irimia (2), Teodora Popescu (2), Valentina Panici (1), Tatyana Prycop (1), Diana Nichitean (1), Roxana Szolosi, Sabrina Lazea, Ana Maria Mihart şi Daniela Corban. Manager: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici
Minaur Baia Mare: Cristina Enache, Andreea Nastasa – Marija Stheriova (8), Lisewska Sylwia (6), Sonia Seraficeanu (5), Yaroslava Burlachenko (3), Oana Bondar (2), Luciana Popescu (2), Alexandra Orsivschi (1), Anca Polocoşer (1), Oana Cârstea, Andreea Lipara, Andrea Taivan, Petruţa Argylean, Andreea Tecar şi Adriana Medmedova. Antrenori: Costică Buceschi (principal) şi Magdalena Kovacs (secund)

Alte articole

3 Thoughts to “Spectacol, bucurie şi lacrimi în ultimul meci al Zalăului pe teren propriu”

  1. Anonim

    tibi marc a fost marele absent! a fost sa-si respecte promisiunile electorale si sa isi inaugureze aeroportul sau la pregatit pe cumatru brecean sandu pentru sejurul la brutarie?

  2. @23.08 Esti un nemernic cu patalama , fara o educatie minima. Ce bagi aici adversittea ta politica la sport ? Stii ca omul suferea in spital dupa o operatie dificila ! ? IMBECILULE !!!!!!!

  3. Anonim

    @23.08 E bine sa mergi sa te tratezi ahandycapat PD PNLlist , necrescut , si hnemernic ce esti ! Stii tu de ce a lipsit omul?

Leave a Comment