Cruzimea unui om i-a lăsat fără cuvinte pe pompieri: câine legat și aruncat la gunoi, într-o cutie de carton

O faptă de o cruzime fără margini a reprezentat modalitatea de distracție ori de a scăpa de un suflet nevinovat, pentru un cetățean. Pompierii de la Detașamentu Zalău al ISU Sălaj au fost solicitați duminică, la orele amiezii, să salveze un animal care fusese aruncat într-o pubelă de gunoi, nu înainte de a fi chinuit, bine legat și pus într-o cutie de carton. Animalul fusese găsit în pubela de gunoi din vecinătatea blocului C1, scara A, de pe Bulevardul Mihai Viteazul nr. 20.

Atât pompierii, cât și locatarii care au asistat la salavarea câinelui, au rămas fără cuvinte atunci când au văzut cum arăta animalul și în ce condiții fusese nu doar abandonat, ci condamnat la moarte. Câinele fusese legat, băgat într-un sac din material sintetic, strâns pe corp și pe cap, apoi într-o cutie din carton. Botul animalului fusese lipit cu bandă autoadezivă din cauciuc, iar cutia, de asemenea, legată cu scotch. Intervenția promptă a pompierilor a făcut ca animalul să fie salavat aproape în ultimele momente. 

Dincolo de faptul că aceaste fapte sunt pedepsite de lege, cu închisoarea ori amenda, ele ne fac cu greu să acceptăm faptul că aparțin unor semeni ai noștri. Ele reprezintă cele mai oribile gesturi de care un om ar putea fi capabil față de o ființă nevinovată, lipsită de apărare și care, cu siguranță, nu a făcut nimănui niciun rău. Nu se știe dacă persoana care a făcut acest gest este din Zalău sau dintr-o altă localitate, iar organele competente ar trebui să deschidă o anchetă în acest sens.

Câinele a fost hidratat și hrănit, urmând să fie predat adăpostului de la Citadin. Dacă există persoane sau doritori care vor să ofere foster sau chiar să ia, în casa ori gospodăria lor, acest câine frumos, pot lua legătura, începând de luni, cu Ecarisajul de la Citadin, strada Fabricii 28, Zalău, telefon 0260.612 837

Alte articole

3 Thoughts to “Cruzimea unui om i-a lăsat fără cuvinte pe pompieri: câine legat și aruncat la gunoi, într-o cutie de carton”

  1. Anonim

    cruzime? cruzime e faptul ca aeroportul lui tibi marc nu e inaugurat

  2. Anonim

    Acolo nu este camera de filmare?

  3. Anonim

    Sper din tot sufletul meu să se gasească vreun adoptator pentru el , altfel soarta lui va fi aceeași … 🙁

Leave a Comment