Sălăjeanul Cristian Pop, locul trei la Trofeul „Steel Man 2013”

Devenit dublu campion naţional la skandenberg, la categoriile juniori şi tineret, sălăjeanul Cristian Pop s-a clasat pe locul trei la Trofeul „Steel Man 2013”, la categoria seniori

Nici nu a început bine să practice skandenbergul ca sport de performanţă că a şi devenit campion naţional la juniori. Originar din Tihău, comuna Surduc, Cristian Pop a câştigat anul trecut, în premieră, titlul naţional la skandenberg, la categoria 60 de kilograme – juniori.
După alte două concursuri, la Baia Mare şi Cluj-Napoca, unde a obţinut rezultate notabile, sportivul sălăjean a devenit în primăvara acestui an, pentru a doua oară, campion naţional, de această dată la categoria 60 de kilograme – tineret.
Ultimul concurs la care Pop a fost prezent a avut loc sâmbătă, la Târgu Neamţ, Trofeul „Steel Man 2013”, la care au participat peste 60 de sportivi. Competiţia a fost rezervată juniorilor şi seniorilor, fiecare incluzând câte patru categorii (70 de kilograme, 80 de kilograme, +80 de kilograme şi open).
Cristian Pop, legitimat la CS Alfa Zalău, a participat la categoria 70 de kiograme – seniori şi, în ciuda faptului că evoluează încă la tineret, sportivul sălăjean a făcut o figură frumoasă, clasându-se la final pe locul trei din 11 participanţi.
La concursul de la Târgu Neamţ, invitat special din partea Asociaţiei Române de Skandenberg „Braţ de Fier” a fost campionul la skandenberg, Radu Valahu.

Leave a Comment