O reprezentantă a României în Cupa EHF, prima victimă a Zalăului în 2020

Victorie importantă obţinută de Handbal Club Zalău miercuri seara, în primul meci oficial din 2020. Echipa manageriată de Gheorghe Tadici a dispus cu 29 – 24 de Măgura Cisnădie, una dintre reprezentantele României în grupele Cupei EHF, după ce la pauză diferenţa era de patru goluri, 18 – 14.

Duelul de la Zalău a început cu un moment emoţionant, managerul Gheorghe Tadici oferindu-i un buchet de flori Valentinei Panici, una dintre cele mai exponente jucătoare ale Zalăului din ultimii ani, actualmente la Măgura Cisnădie.  După ce i-a înmânat buchetul, Tadici s-a îndreptat cu faţa spre public apoi a întins mâna spre jucătoare, un gest prin care a dorit să scoată în evidenţă că Panici poate fi un exemplu pentru multe handbaliste din România.

Atacul Zalăului a mers bine încă din primele minute, fetele lui Tadici având 5 – 2 după 11 minute de joc. Apărarea nu a funcţionat aşa cum şi-ar fi dorit Tadici, dar portarul Raluca Kelemen a ieşit în evindenţă prin câteva intervenţii spectaculoase, unele chiar şi la aruncările de la şapte metri. Cu jucătoare mult mai experimentate decât ale Zalăului, Măgura a încercat să ţină aproape cât a putut, dar cel mai mult s-a apropiat la două goluri. Larisa Şerban şi Dana Abed Kader au dusc „greul” în atac, extremele evidenţiindu-se mai puţin în acest joc.

Gazdele au avut un început de repriză secundă mai nefast, iar Cisnădie s-a apropiat la două lungimi, 19 – 21, însă a fost doar o chestiune de moment, deoarece Zalăul a refăcut imediat ecartul de 5 goluri, diferenţă pe care a menţinut-o până la final.

Cea mai mare diferenţă de scor a fost de şase goluri, zălăuancele având de trei ori un astfel de avantaj, unul chiar după o „aeriană” apărată de Raluca Kelemen în faţa experimentatei Mihaela Ani-Senocico.

„Am pus în practică ce am lucrat la antrenament, mai ales pe faza de atac, acolo cred că s-a făcut diferenţa. În apărare s-au făcut câteva greşeli, dar până la urmă, totul a fost ok. Ne bucurăm foarte mult că am câştigat, a fost ca un cadou pentru noi după Sărbătorile de Iarnă”, a declarat Dana Abed-Kader.

„A fost un meci foarte greu, după cum s-a şi văzut. Măgura a venit după acel joc la Podravka, unde au menajat o parte dintre titulare, mai ales din minutul 40 şi mi-am dat seama că va începe tare în jocul cu noi. Primele şapte de la ele sunt jucătoare cu experienţă. După cum spunea chiar antrenorul lor, Weber, trei jucătoare de la ele au jocuri în Liga Naţională cât toată echipa noastră, sunt handbaliste cu calităţi, de lot naţional, patru dintre ele s-au consacrat aici, la Zalău. Sunt trei puncte foarte importante şi avem şanse să terminăm campionatul în prima jumătate a clasamentului”, a precizat şi managerul Gheorghe Tadici.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului a fost Larisa Şerban, cu 8 goluri, iar de la oaspete, cele mai multe goluri au fost marcate de Mihaela Ani-Senocico (10).

Următorul meci pentru HC Zalău este programat duminică, 12 ianuarie, pe terenul echipei Universitatea Cluj, fiind ultimul meci al turului. Partida este programată la ora 15:30 şi transmisă în direct pe TVR 1.

După victoria de miercuri, Zalăul a urcat pe locul 18, cu 18 puncte, făcând schimb de poziţii în clasament chiar cu formaţia din Cisnădie.

foto: Mircea Pauşeniuc

Alte articole

2 Thoughts to “O reprezentantă a României în Cupa EHF, prima victimă a Zalăului în 2020”

  1. Anonim

    Marius, ai grijă la locul din clasament.

  2. nelu

    Jocul a fost foarte greu cu o echipa extrem de experimentata, cu 4 jucatoare foarte bune care s-au consacrat la ….Zalau. Fetele de la HC Zalau au dat totul, iar daca arbitri nu le vaduveau cu 5-6 decizii aiurea scorul era mult mai mare ! FELICITARRRRRRRRRRRRRRRRRRIIIIIIIIIIIIIIIIIII TUTUROR !!!

Leave a Comment