Ne-am bucurat prea devreme

După un meci bun făcut în Bănie, unde a reuşit să se impună cu scorul de 3 – 1, SCM Zalău a pierdut în tie-break al doilea joc cu SCMU Craiova, desfăşurat miercuri seara, pe teren propriu. Partida decisivă este programată sâmbătă, la Craiova, de la ora 18, echipa câştigătoare urmând să întâlnească Steaua în „finala” pentru ultimul loc de cupă europeană.

Zalăul a început bine duelul de miercuri, reuşind să se impună cu 25 – 18 în setul de debut. Actul al doilea a fost mai echilibrat, zălăuanii au făcut tot mai multe greşeli pe faza de atac, iar la 12 – 8 în favoarea Craiovei, antrenorul Zalăului a solicitat întreruperea jocului. Greşelile au continuat în tabăra zălăuană, chiar şi la serviciu, iar oltenii lui Dănuţ Pascu s-au impus în final cu 25 – 20.

Ambele echipe erau conştiente că pot obţine victoria, astfel că jocul a devenit şi mai disputat în parţialul trei. La 10 – 8 în favoarea Craiovei, antrenorul Zalăului a schimbat universalul, locul lui Ionescu fiind luat de ucraineanul Buzduhan. Coordonatoul Bartha a forţat prea mult atacul pe zona patru, iar pentru un antrenor cu experienţa lui Dănuţ Pascu a fost simplu să-şi refacă tactica pentru victorie. La scorul de 23 – 23 a avut loc o fază controversată, în care cei doi arbitri păreau depăşiţi de situaţie. Au dat punct Zalăului şi cartonaş roşu centrului Craiovei, Cuk, iar scorul ar fi devenit 25 – 23 în favoarea Zalăului. Conducerea tehnică şi jucătorii SCM-ului şi-au luat lucrurile de pe bancă pentru a face schimbul de terenuri dintre seturi, dar arbitrii au revenit asupra deciziei, acordând punct pentru Craiova, dar şi Zalăului, deoarece Cuk a rămas cu penalizarea. Oltenii au punctat pentru 25 -24 pe atac, iar Zalăul a greşit atacul următor prin Pinto Cardoso, oaspeţii impunându-se cu 26 – 24.

Conştienţi de faptul că pierd o şansă uriaşă în lupta pentru cupele europene, voleibaliştii Zalăului s-au mobilizat mai bine în setul patru, reuşind să-l câştige cu 25 – 18. La 20 – 14, antrenorul Craiovei a simţit că totul se va decice în tie-break şi a introdus rezervele, menajându-şi titularii pentru setul cinci. Mutarea a fost câştigătoare, zălăuanii greşind tot mai mult în decisiv, chiar şi patru servicii. 15 – 11 a fost scorul final a setului cinci, iar Zalăul mai poate spera la un loc de cupă europeană doar printr-un joc foarte bun la Craiova, care să-i aducă victoria.

 

One Thought to “Ne-am bucurat prea devreme”

  1. […] setul de debut. Actul al doilea a fost mai echilibrat, zălăuanii au… Articolul Ne-am bucurat prea devreme apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment