HC Zalău, în faţa celei de-a noua semifinală europeană

Duminică, ora 18:30, Arena din Metz

Metz Handball – HC Zalău

HC Zalău are ceea ce şi-a dorit în semifinala Cupei EHF. Formaţia pregătită de Gheorghe Tadici va întâlni, în penultimul act al competiţiei, formaţia franceză, Metz Handball. Conducerea clubului vroia să evite cu orice preţ o deplasare în Rusia, unde ar fi avut-o ca adversară pe Astrakhanochka. Şi misiunea în faţa Metz-ului va fi una extrem de dificilă, având în vedere lotul de care dispun franţuzoaicele. Gruparea franceză are în lot nu mai puţin de opt straniere: Ekaterina Andryshina (Rusia), Kristina Liscevic, Svetlana Ognjenovic (ambele din Serbia), Horacek Tamara (Croaţia), Luciano Jurswailly, Broch Yvette (ambele din Olanda), Gonzalez Ortega Lara (Spania) şi Anastasiya Pidpalova (Ucraina), ultima fiind transferată în această primăvară de la Oltchim.
„De modul în care ne vom apăra la Metz va depinde în bună măsură rezultatul, fiindcă forţa de aruncare la poartă a jucătoarelor din Franţa este una remarcabilă, cel puţin după ceea ce am văzut eu la turneul la care am fost împreună anul trecut. Metz s-a întărit foarte mult de anul trecut, prin urmare, avem nevoie de o apărare foarte exactă şi să valorificăm orice şansă pe faza de atac. Va trebui să jucăm foarte exact în Franţa, pentru a obţine un rezultat favorabil”, este de părere preşedintele Tiberiu Marc.
„Va fi un meci foarte greu, fiindcă Metz este o echipă cu jucătoare robuste, cu o forţă pe faza de apărare şi cu toate posturile dublate. Sper să facem un joc bun, care să ne dea şanse în jocul retur. Vom încerca să avem o evoluţie cât mai bună, chiar dacă ele au multe atuuri. La noi, tinereţea unor şi lipsa de experienţă, în special în competiţiile europene, îşi spune cuvântul”, a declarat managerul Gheorghe Tadici.
Arena de la Metz are o capacitate de 5000 de locuri, iar partida se va juca cu „casa închisă”. „Este ceva similar cu ce se întâmplă la Oltchim, înaintea meciului cu Gyor. Am văzut şi eu sala de la Metz, este pe trei nivele şi există un public extrem de ataşat. Practic, acolo toată sala încurajează echipa, nu doar un grup de suporteri”, a mai spus Tadici.
Pentru echipa zălăuană este a doua semifinală consecutivă şi a noua din istoria clubului.
Jocul de la Metz va fi arbitrat de un cuplu german, format din Robert Schulze şi Tobias Tonnies, iar observator va fi luxemburghezul Francis Leon Donven.
Partida va avea loc duminică, începând cu ora 18:30 (ora României) şi poate fi urmărit pe postul francez de televiziune Mirabelle TV sau pe www.mirabelle.tv.

 

Leave a Comment