Care sunt regulile de care trebuie să ții cont la ruleta online

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/bar-cocktail-casino-luck-7594187/

 

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino, dar popularitatea sa rămâne la fel de ridicată și în prezent. Orice cazino care se respectă are cel puțin o ruletă, la care pasionații mizează sume diverse. Odată cu evoluția platformelor online de jocuri de noroc, ruleta s-a mutat și în acest mediu. Software-ul de la baza ruletei online reconstituie perfect funcționarea celei reale, iar experiența este similară. Varietatea de pariuri disponibile, grafica și sunetele contribuie la plăcerea jocului. 

Modul în care bila cade pe un număr este o sursă de emoții plăcute pentru mulți jucători, dar cunoașterea bună a jocului este esențială pentru o experiență pozitivă. Descoperă în rândurile care urmează care sunt regulile pe care trebuie să le știi când joci la ruleta online.

 

Învață diferențele dintre tipurile de ruletă

 

La cazinourile online găsești de obicei 3 tipuri de ruletă online: franceză, europeană și americană. Variantele franceză și europeană sunt similare atât ca structură, cât și ca pariuri disponibile. Diferența notabilă între acestea două constă în denumirile diferite ale fiecăruia. În ce privește varianta americană, aceasta se distinge prin faptul că include o căsuță de 0 și una de dublu 0. Acest aspect oferă un avantaj mai mare casei, de aceea este recomandat să alegi variantele franceză și europeană.

Familiarizează-te cu opțiunile de pariere

În funcție de locul în care sunt plasate, pariurile se încadrează în două mari categorii: pariuri interioare și pariuri exterioare. 

Pariuri interioare

 

În categoria pariurilor interioare, numite și inside bets, se încadrează orice pariu pe numere. Acestea au șanse mai mici  să se realizeze, dar și câștigurile sunt mai mari. Pariurile interioare pe care le ai la dispoziție la ruleta online sunt:

  • Straight – pe un singur număr. Cota este 36;
  • Split – pe 2 numere adiacente. Cota este 18;
  • Street – pe 3 numere consecutive. Cota este 12;
  • Corner – pe 4 numere vecine. Cota este 9;
  • Linie de șase – pe 6 numere consecutive. Cota este 4.

Pariuri exterioare

 

Pariurile exterioare sunt cele care se plasează în afara careului cu numere corespondente celor de pe ruletă. Acestea nu vizează valoarea numerelor, ci alte aspecte precum:

  • Culoarea – poți paria pe roșu sau negru. Cota este 2;
  • Par și impar – și aici ai două variante pe care să mizezi. Cota este 2;
  • Mare sau mic – poți paria dacă numărul câștigător se situează între 1 și 18 sau 19 și 36. Cota este 2;
  • Coloană – Există 3 coloane pe masă, fiecare formată din 12 numere așezate unul sub altul. Cota este 3;
  • Duzină – Sunt 3 duzini de numere, formate din numere consecutive. Cota este 3.

Încearcă variante demonstrative

 

Dacă ești începător și vrei să te familiarizezi cu jocul, încearcă o versiune gratuită. Există multe site-uri care îți oferă posibilitatea să joci la ruleta online fără bani reali. Unele dintre ele sunt chiar cazinouri online. În momentul în care te-ai obișnuit cu jocul, poți încerca și varianta pe bani. Ruleta demonstrativă este utilă și când ai chef de distracție, dar nu ai destui bani pentru a juca. 

Joacă responsabil

 

Când joci la ruletă online, trebuie să păstrezi o atitudine rațională și relaxată. Fixează-ți un buget de care te poți lipsi fără probleme. Poate că vei câștiga, dar și posibilitatea de a pierde face parte din joc. Limitează timpul de joc, pentru că atunci când joci mult este greu să păstrezi controlul și ajungi să faci greșeli. Jocul la recuperare sau haotic te face să pierzi și mai mult. Asemeni tuturor jocurile de noroc, și ruleta poate crea dependență, de aceea trebuie să fii tot timpul conștient de propriul comportament. 

 

Ruleta online este un joc distractiv, în care doar norocul contează. Ține cont de regulile pe care ți le-am prezentat pentru ca sesiunile de joc să fie cât mai plăcute.