Scumpirea energiei zguduie mediul de afaceri sălăjean

Creșterea exagerată a facturilor la energia electrică lovește în plin în mediul de afaceri sălăjean.

Cele mai afectate sunt societățile din sectorul IMM-urilor, acolo unde fiecare cost este atent analizat. Mai mulți oameni de afaceri din județ ne-au sesizat cu privire la creșterea exagerată a costurilor pentru energia electrică. „Este inimaginabil. Anul trecut plăteam facturi lunare cuprinse între 1500 și 2000 de lei, iar acum mi-a venit factură de peste 5000 de lei. Ce fac în acest ritm. Le-am cerut reanalizarea ofertei și m-au refuzat. Le pun firma în brațe și le-o las lor, să caute ei soluții la povestea asta, să plătească ei oamenii și dările la stat, să vedem”, ne-a declarat revoltat administratorul unei societăți din domeniul agricol. Un alt investitor, o altă problemă. „S-a scumpit foarte mult curentul, iar pentru societatea noastră, fiecare leu contează. Consum lunar gaz de peste 3000 de lei, iar factura la curent a ajuns la aproape 9000 de lei. Unde ajung în ritmul acesta. Încerc să scad din pierderi scumpind marfa, dar pierd clienți sau îmi recuperez mai greu banii pentru marfa vândută”, ne-a spus un alt investitor din localitatea Crasna de această dată.

3 Thoughts to “Scumpirea energiei zguduie mediul de afaceri sălăjean”

 1. Liberalismul utopic

  Se dovedește încă odată că liberalismul este o utopie, iată ce înseamnă să lași piața să dicteze prețurile, facturile s-au dublat și triplat . Din păcate, au fost mulți sălăjeni care au votat cu liberalii inclusiv niște cu furiți de pensionari. Acum noi suntem pedepsiți pt niște tâmpiți !

 2. baralica

  Poate vrei sa spui iLiberalismul distopic a provocat aceste scumpiri de preturi. S-a urmarit premeditat de ceva timp punerea pe butuci a marilor producatori de ingrasaminte ce sunt implicit mari consumatori. Vezi supra-stocurile pregatite spre vanzare de catre „mama” Rusie la export.
  Pe langa acest lucru consumatorul mic (casnic sau in scop de lucru) poate provoca distorsiuni sociale prin nemultumirea si revolta dupa cum s-a vazut deja intr-un stat tine-te bine surpriza autoritar si nu liberal. Kasakhstan ce tot dictatorilor va prinde bine. Poti bate in liberali si bine faci dar nu pentru „piata” ci pentru lacomia si prostia oamenilor ce compun aceasta „breasla” indiferent de partid.
  Piata vei vedea va raspunde si se va aseza cu riscul deflatiei si al apatiei economice daca nu chiar regresului economic si chiar social. Vom vedea, traim poate o revolutie/criza ce doar istoria o va sti numi a posteriori.

 3. Anonim

  cum sa platim noi energie si gaze pe care le producem si le avem in tara noastra ca si europenii care au salariile respectiv puterea de cumparare mai mari de 5-19 ori ca si noi????????????? ce politicieni ne slujesc sau nu?!

Leave a Comment