Atletism: tetratlon şcolar pe echipe – Şcoala „SILVANIA” Şimleu Silvaniei – campioană judeţeană

Prof. Marin Ştefan

Săptămâna trecută (miercuri, 16 martie 2016), Inspectoratul Şcolar Judeţean Sălaj, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj şi Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj au organizat şi desfăşurat etapa judeţeană a Competiţiei Sportive Şcolare „Olimpiada Gimnaziilor”, ediţia 2015-2016, la „tetratlon şcolar pe echipe”. Este o nouă „formulă” de concurs la atletism iniţiată de Federaţia Română de Atletism, al cărei regulament a fost transmis Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, direcţiilor judeţene pentru sport şi tineret, precum şi asociaţiilor judeţene de atletism, în data de 8 octombrie 2015. Este vorba despre o echipă mixtă a şcolii gimnaziale (clasele V-VIII), denumită „echipă şcolară”, formată din patru băieţi şi patru fete legitimaţi şi/sau nelegitimaţi, condusă de un profesor /profesoară. Probele de concurs sunt: alergare de viteză (60 metri plat), săritura în lungime cu elan, aruncarea mingii de oină şi alergare de rezistenţă (800 metri plat). La fiecare probă, echipa primeşte puncte pentru cele opt performanţe realizate, iar punctajul echipei se calculează prin însumarea totalului punctelor obţinute la cele patru probe. Transformarea performanţelor în puncte se face conform tabelelor de punctaj, pentru fiecare probă. Competiţia se organizează la fazele: locală, judeţeană, regională şi naţională.
Concursul s-a desfăşurat pe Stadionul Municipal din Zalău. În urma performanţelor obţinute şi a transformărilor acestora în puncte, Şcoala „SILVANIA” din Şimleu Silvaniei s-a clasat pe primul loc, devenind „campioană judeţeană”. Echipa şcolară a fost formată din elevii: Alexia Hosu, Alina Jurcău, Kovács Anett, Cristina Santavan, Olimpiu Ardelean, Paul Mokan, Ionuţ Mureşan şi Trinka Eduard, conduşi de profesoara Dorina Crăciun. Transportul echipei şimleuane a fost asigurat de Primăria oraşului.
Pe următoarele două locuri ale podiumului de premiere, în ordine, s-au situat echipele şcolare de la: Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” şi Şcoala „Porolissum” – ambele din Zalău. Organizatorii au înmânat diplome şi cupe.
Aşadar, judeţul Sălaj va fi reprezentat la faza regională Nord-Vest (judeţele: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj), care se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 13-15 aprilie 2016.
Felicitări şi succes, echipa şcolară „Silvania” Şimleu Silvaniei!

3 Thoughts to “Atletism: tetratlon şcolar pe echipe – Şcoala „SILVANIA” Şimleu Silvaniei – campioană judeţeană”

  1. Edu

    Ba Muri ai fost descalificat ca nu te vad in poza.Profu M.Stefan le avea cu eliminarile si descalificarile la meciuri…

  2. vivi

    LPS-ule Zalau, unde esti? Liceu cu program sportiv? Care ? Vai si iar vai…Dar celelalte scoli cu baze sportive si materiale de sport din Zalau si judet ce faceti? Ce faceti baaaa!….Bravo, Simleule!

  3. Atlet

    Nea Fane, ca de obicei…la OBIECT. Bravo! Ati fost si ramaneti un profesor deosebit si un om al condeiului, bine informat si cu detalii interesante, la zi, pentu noi, cititorii. Eu sunt un simleuan, acum in Oradea, nu-mi spun numele, dumneavoastra ma cunosteti dupa adresare!! Astept cartea despre sportul simleuan si … despre mine (!). Sunt de acord cu vivi !! Sa ne traiti!

Leave a Comment