Andrei Florian, primul pugilist sălăjean legitimat în Liga Profesionistă de Box

Practică boxul din luna februarie a anului 2021, remarcându-se în cei peste doi ani printr-o serie de rezultate notabile la gale naţionale şi internaţionale. Rezultatele remarcabile au început, însă, mai devreme, şi nu în box, ci în karate şi în kickboxing. Este vorba despre polisportivul Andrei Cristian Florian, originar din Crişeni, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău. Cei care-l cunosc şi care s-au ocupat şi se ocupă în continuare de pregătirea lui spun că este un adevărat talent, dar şi un tip extrem de ambiţios. Dovadă este gradul de 1 DAN (centura neagră) în karate shotokan-fudokan, titlurile de campion naţional din 2018 şi 2021 şi de vicecampion european din 2018.

Anul 2022 a însemnat o altă provocare pentru Florian, care a început să practice şi kickboxingul. Campion naţional la kickboxing, dublu câştigător al Cupei României şi alte clasări pe podium la gale internaţionale sunt rezultatele sportivului sălăjean în această ramură.

În box a câştigat Centura Transilvaniei în 2022, a ocupat locul doi la un turneu internaţional la Cluj-Napoca, iar în 2023 a obţinut locul întâi atât la Centura Transilvaniei, cât şi la turneul internaţional de la Cluj-Napoca.

„Cireaşa de pe tort” a fost lăsată pentru finalul anului, Andrei Florian urmând să boxeze la profesionişti începând din această iarnă. Sportivul din Crişeni este primul sălăjean legitimat în Liga Profesionisată de Box şi al treilea sălăjean care va boxa la profesionişti, după Virgil Meleg şi Gringo Mandache. Ultimii doi au reprezentat o ligă din Ungaria în perioada în care au concurat la profesionişti.

„L-am urmărit la câteva antrenamente şi am stabilit că are calităţi şi experienţa necesară pentru a putea boxa la profesionişti. În data de 15 decembrie va urca în ring într-o gală de profesionişti ce va avea loc la Sânmartin (Bihor), iar în februarie voi merge cu el la o gală în Germania”, ne-a declarat zălăuanul Viorel Plosca, cel care este prim-vicepreşedinte al Ligii Profesioniste de Box, iar din această iarnă şi managerul sportivului.

Andrei Florian a fost înregistrat şi în Uniunea Europeană de Box (EBU), având dreptul să participe şi la gale profesioniste internaţionale.

 

 

 

 

One Thought to “Andrei Florian, primul pugilist sălăjean legitimat în Liga Profesionistă de Box”

  1. […] Practică boxul din luna februarie a anului 2021, remarcându-se în cei peste doi ani printr-o serie de rezultate notabile la gale naţionale şi internaţionale. Rezultatele remarcabile au început, însă, mai devreme, şi nu în box, ci în karate şi în kickboxing. Este vorba despre polisportivul Andrei Cristian Florian, originar din Crişeni, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău. Cei care-l cunosc şi care s-au ocupat şi se ocupă în continuare de pregătirea lui spun că este un adevărat talent, dar şi un tip extrem de ambiţios.… Citeste mai mult […]

Leave a Comment