Adrian Feher, libero, CSVM Zalău: „Este o onoare să fiu convocat la naţională la 36 de ani”

Naţionala masculină de volei a Românie se pregăteşte pentru turneele de calificare la Campionatul European de anul viitor, din Finlanda, reunirea lotului având loc luni, 25 iulie. De la vicecampioana României, Volei Municipal Zalău, au fost convocaţi patru jucători, centru Răzvan Mihalcea, trăgătorul secund Marian Bala, universalul Ciprian Matei şi libero-ul Adrian Feher. Au mai fost chemaţi la lot Mihai Gheorghiţă şi Bogdan Olteanu, însă cei doi s-au despărţit în această vară de clubul zălăuan, semnând deja angajamente cu alte cluburi din România.
Pentru libero-ul Adrian Feher este o convocare venită după o pauză de un an, iar jucătorul a declarat că se simte onorat să fie chemat şi la 36 de ani la lotul naţional.
„Este o revenire a mea în sânul echipei naţionale. Nu mă aşteptam la această convocare, dar dacă am fost chemat, voi da tot ce-i mai bun din mine pentru a ajuta echipa naţională. Este o onoare pentru mine să fiu convocat la echipa naţională la 36 de ani. Mă bucur că s-au gândit la mine. Este o mândrie să faci parte din elita voleiului românesc”, a precizat libero-ul Adrian Feher, care consideră că România are şanse reale de a termina pe locul doi în grupa de calificare, ceea ce ar însemna că „tricolorii” vor juca un meci de baraj împotriva ocupantei locului secund din Grupa D, unde vor evolua Croaţia, Slovacia, Israel şi Letonia.
În turneele de calificare, România face parte din Grupa F, alături de Cehia, Estonia şi Macedonia. Primul turneu de calificare este programat în România, la Craiova, în perioada 15 – 17 septembrie, iar al doilea va avea loc în Cehia, în intervalul 25 – 27 septembrie.
România va susţine primele partide de verificare la finalul lunii august, însă, nu se cunoaşte încă numele adversarului. Se ştie, însă, adversarul din amicalele programate la începutul lunii septembrie, care este Moldova.

Leave a Comment