Medicii care fac gărzi primesc veşti bune de la Guvern

Gărzile suplimentare vor reprezenta vechime în muncă și în specialitate, iar medicii care efectuează doar gărzi, vor beneficia de concediu, după cum  a declarat ministrul Muncii şi  Familiei, Dragoș Pîslaru, la ieșirea de la discuțiile avute la Ministerul Sănătății pe tema controversată a gărzilor medicilor. „Discuția nu a fost doar ca să aflăm de data acesta ce mai vor sindicatele. Am avut mai multe discuții anterioare. Am venit cu soluții. Pe partea de Codul Muncii am venit cu niște lucruri care clar ajută. Am explicat astăzi că am rezolvat împreună cu Ministerul Sănătății problema vechimii și mai bine zis a faptului că timpul pe gărzile suplimentare va conta ca vechime în muncă și ca vechime în specialitate. Lucrul acesta nu era clarificat. L-am clarificat împreună, în discuțiile bilaterale, în echipă, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății”, a spus Dragoș Pîslaru. A fost luată în discuţie şi plata  sporurilor de noapte pentru gărzile care se fac în completarea orelor de lucru: „Am agreat în același timp ca pentru contractul individual de muncă al medicilor care au doar gărzi, atunci evident trebuie să beneficieze de concediu, conform prevederilor Codului Muncii. Este un lucru absolut firesc și care decurge ca urmare acestui lucru pe care l-am permis prin OUG 20, de a exista contract individual de muncă separat”, a afirmat Dragoș Pîslaru. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, s-au întâlnit zilele trecute cu reprezentanții sindicatelor din Sănătate, pentru a discuta pe tema plății gărzilor suplimentare.

 

 

 

Alte articole

3 Thoughts to “Medicii care fac gărzi primesc veşti bune de la Guvern”

  1. Tăunu

    Veştile bune medici le-au primit demult. Căci, oare unde în UE mai au voie medicii să lucreze şi la stat şi în particular, în afară de România ?

  2. Ani

    Si cu medicii din Zalau care dorm noaptea bine mersi la casele lor cand sunt de garda ce facem? Ii facem sefi de sectie, ca sa aiba un venit si mai mare? Inainte sa le plangeti atata de mila ar trebui sa le publicati veniturile (salarii+ sporuri+ venituri de la cabinet) si asa de curiozitate, faceti o vizita la urgenta noaptea sa vedeti daca ii gasiti!

  3. Ani

    Este vorba despre dr majdik laszlo

Leave a Comment