Sute de refuzuri la semnarea contractelor colective cu Compania de Apa

Sute de refuzuri la semnarea contractelor colective cu Compania de Apa

Aproximativ 300 de blocuri din municipiu risca sa ramana fara apa curenta, dupa ce locatarii acestora au refuzat sa semneze contractele colective cu Compania de Apa Somes Tisa. Desi conducerea furnizorului de apa a organizat, in repetate randuri, intalniri cu reprezentantii acestor imobile, pentru a da asigurari ca semnarea noilor contracte nu va aduce cu sine costuri suplimentare la facturare, oamenii n-au acceptat modificarile.

O treime din blocurile din municipiul Zalau risca sa ramana fara apa daca reprezentantii acestor imobile nu semneaza contractele colective cu Compania de Apa Somes Tisa. Directorul furnizorului de apa, Marcel Zaharia, ne-a declarat ieri ca reprezentantii acestor imobile si-au exprimat in scris refuzul de a incheia noile contracte. Pana la aceasta data am primit aproape 300 de adrese scrise din partea reprezentantilor imobilelor prin care se refuza incheierea unor noi contracte. Ca o ultima incercare, vom trimite somatii atat celor care refuza sa incheie contractele, cat si celor care nu le-au semnat inca, sa se prezinte in termen de maxim cinci zile la sediul companiei pentru a-si da acordul. In caz contrar, vom fi nevoiti sa trecem la debransari, a declarat Zaharia. Potrivit acestuia, mai multe blocuri din cartierele Dumbrava Nord si Bradet au primit deja notificari si risca sa ramana, de saptamana viitoare, fara apa. In cazul debransarii, locatarii fiecarui bloc vor trebui sa achite 108 lei pentru rebransare.

Pentru a nu se ajunge in astfel de situatii, dar si pentru a lamuri consumatorii despre modificarile aduse prin contractele colective, conducerea companiei a stabilit peste 200 de intalniri cu responsabilii de bloc, intalniri ce vor avea loc pana la data de 20 februarie. Consumatorii trebuie sa inteleaga faptul ca odata cu semnarea contractelor colective vor primi o singura factura pe bloc in care vor fi trecute, pentru fiecare apartament in parte, urmatoarele: volumul de apa consumat si totalul de plata, in care va fi inclusa diferenta dintre contorul general pe bloc si totalul contoarelor de apartament. La fel ca si in prezent, consumatorii vor desemna administratorul de bloc care va intocmi tabelul cu consumul pentru fiecare apartament, pe care il va prezenta companiei. In cazul in care unii dintre locatari nu achita suma de plata administratorului de bloc, respectivii se pot prezenta la ghiseele companiei si plati individual suma restanta. Garantez ca odata cu semnarea contractelor colective nu se schimba nimic inafara de faptul ca pentru fiecare scara va fi emisa cate o singura factura, a afirmat Marcel Zaharia.

Dupa cum explica directorul Companiei de Apa Somes Tisa, persoanele care au restante la plata facturilor nu vor afecta modul de facturare la comun. In schimb, acestea vor fi date in judecata de catre compania de apa. Pentru ca seful de scara porneste de la zero datorii conform noului contract, restantierii vor fi somati sa achite restantele la facturile de apa. Daca nu vor plati, atunci ne vom adresa instantei si vom merge pana la executare silita, indiferent de valoarea datoriei, a afirmat Zaharia.

Conform spuselor acestuia, actionarea in instanta nu presupune incasarea unor datorii foarte mari. Restantele mai vechi de un an se ridica la suma de aproximativ 350.000 de lei. Nu este o suma foarte mare, in conditiile in care reprezinta productia pe o saptamana a companiei, iar gradul de incasare in cursul anului trecut a fost de peste 90 la suta, a mentionat conducerea Companiei de Apa.

Pana in prezent, aproximativ 300 de responsabili de bloc au semnat contractele colective cu Compania de Apa Somes Tisa.

Leave a Comment