Stapanul PDL

Nascut din moftul unui singur om, PDL este sacrificat de acelasi politician. Traian Basescu trebuie sa-si duca, cu orice pret, cel de-al doilea mandat la bun sfarsit. Pana la sacrificiul suprem, insa, PDL ramane acelasi partid fara identitate, nici socialist, nici liberal sau, la fel de bine, si socialist si liberal.

PD a ajuns la putere in 2004, dupa ce avusese 7 la suta din sufragiile electoratului. Dupa 7 ani, desi parte din electoratul sau a dat coltul, partidul revine la procentul care l-a consacrat. In urma cu 6-7 ani, alianta cu liberalii, jocurile de culise facute de noul presedinte de atunci si promisiunile de starpire a coruptiei instaurate de PSD au ridicat enigmaticul partid la cote pe care nu le visasera nici cei mai fanatici membri. Nimic mai fals, insa. Nimic din toate acestea nu au ajutat partidul sa ajunga pe culmile politicii romanesti, ci mereu acelasi personaj, creatorul, stapanul, unicul Traian Basescu. Tocmai de aceea, Traian Basescu s-a folosit de PDL, fara niciun fel scrupule, atat pentru castigarea alegerilor din 2009, cat si pentru consolidarea puterii in cel de-al doilea mandat.

Degeaba s-au chinuit cei cativa membri cu adevarat marcanti si cu personalitate sa-i imprime o directie, o strategie, pentru ca unicul plan al partidului a fost, este, si va ramane eterna sustinere a presedintelui sau – Traian Basescu. De aici si minciunile si erorile pe care le-a facut seful statului, cu o nesimtire si o degajare fara margini, cu nimic comparabila in trecutul politic romanesc. Cand Traian Basescu a avut nevoie de serviciile sale, partidul s-a supus si a dansat asa cum a cantat presedintele. Cand seful a avut nevoie de tapi ispasitori, partidul i-a impins in fata fara nicio rezerva.

Este amuzant sa vedem ca, oricat de ascultator ar fi PDL, de fiecare data, partidul sfarseste prin a fi singurul vinovat pentru prostiile pe care Traian Basescu le face. Iar atunci cand partidul iese din cuvantul lui Traian Basescu o face doar din prostie sau, mai grav, din incompetenta.

Putini stiu ca Vasile Blaga, cel care stie cel mai bine cum functioneaza PDL, incearca acum sa-si avertizeze tatal ca prin politica pe care o duce de cativa ani, creatorul risca sa isi ingroape copilul inainte de vreme. Iar revolta lui Vasile Blaga in fata ordinelor date de catre Traian Basescu nu face decat sa confirme intreaga teorie. Pana la proba contrarie…

Leave a Comment