Studio Casa vorbește despre cele mai frecvente greșeli și cele mai comune întrebări privind mașinile de spălat vase

Mașina de spălat vase este cu siguranță un electrocasnic revoluționar, menit să simplifice zi de zi viața oamenilor, pe mai multe planuri:

 

  • Spală mult mai eficient vesela, eliminând eficient bacteriile
  • Economisește apă
  • Economisește timp

 

Deși funcționarea sa pare simplă, există anumite greșeli care sunt efectuate în mod regulat și care duc la degradarea sa în timp.

Studio Casa deține sub marcă proprie modele de mașini de spălat vase profesionale, care vin cu programe și funcții de top, iar din anii de experiență și din sutele de întrebări primite de la clienți, specialiștii din spatele acestui brand au ajuns la o concluzie.

“Mașinile de spălat vase sunt de înaltă calitate, dar de fiecare dată ne confruntăm cu diverse întrebări de la clienți înainte de achiziționarea acestora, precum: Mai trebuie să spăl vasele înainte de a le pune în mașina de spălat vase? O mașină de spălat vase este un electrocasnic care ar trebuie să funcționeze cel puțin 10 ani, iar în cazul mașinilor de spălat vase Studio Casa folosite în mod corect și conform instrucțiunilor, acestea ar trebui să dureze și să funcționeze corespunzător cel puțin 15 ani. Sperăm să lămurim în acest articol toate ariile legate de mașinile de spălat vase.” – declară un reprezentant Studio Casa.

  1. Spălarea vaselor înainte de a fi introduse în mașina de spălat vase

Este destul de obișnuit să clătim vasele înainte de a pune în funcțiune mașina de spălat vase, dar mulți oameni folosesc chiar bureți de spălat și detergent. Acest lucru nu este indicat deoarece se cheltuie de două ori mai multă apă. Ar trebui să debarasați bine vasele înainte de a le introduce în mașina de spălat vase, dar nu trebuie spălate complet. Masinile de spalat vase îndepărtează orice tip de murdărie de pe vase, atâta timp cât alegeți programul corect.

  1. Nu toate mașinile de spălat vase sunt la fel

Chiar dacă sunteți de părere că știți cum funcționează, atunci când porniți o mașină de spălat vase pentru prima dată, este recomandat să aruncați o privire la manualul de instrucțiuni. Motivul este reprezentat de faptul că, în funcție de model, aranjarea vaselor și așezarea tacâmurilor în mașina de spălat vase se va face diferit – așezate într-un mod greșit, vasele nu vor fi curățate corect.

  1. Umplerea excesivă a mașinii de spălat vase

Dacă doriți să economisiți apă, ar trebui să puneți întotdeauna mașina de spălat vase în funcțiune atunci când este plină, dar în limitele prevăzute. În caz contrar, este foarte probabil ca apa să nu ajungă la toate obiectele și să nu fie curățate bine. Asigurați-vă că vasele și tacâmurile sunt expuse la acțiunea apei și a detergentului.

  1. Utilizarea greșită a capsulelor de spălat

Capsulele de spălat nu trebuie introduse în mașina de spălat vase, ci în cutia de capsule specifică.  Folosind cutia de capsule, detergentul este eliberat la momentul potrivit din ciclul de spălare, iar dacă le puneți direct în mașina de spălat vase, acestea se vor dizolva în prespălare.

  1. Folosirea programelor necorespunzătoare

Pentru a reduce cu adevărat consumul, utilizați programele „eco”, aceste tipuri de programe putând economisi până la 50% din consumul de apă și energie. Modul automat este o altă alternativă bună și foarte eficientă, deoarece este de obicei ajustat la nivelul de murdărie de pe vase și volumul de încărcare.

  1. Neutilizarea agentului de clătire sau sare

După ce ați plasat pahare în mașina de spălat vase, asigurați-vă că ați pus agent de clătire, astfel încât să nu existe calcar. Acest act simplu îmbunătățește uscarea și lustruirea tuturor vaselor.

În plus, ar trebui să puneți sare specială pentru mașinile de spălat vase, mai ales dacă apa este dură și conține mult calcar și magneziu. În caz contrar, petele vor apărea pe vesela și tacâmurile dvs., ducând și la deprecierea anumitor componente ale mașinii.

  1. Alte greșeli frecvente

Când organizați vesela în mașina de spălat vase, așezați întotdeauna ceștile și tacâmurile deasupra, lăsând oalele, tigăile și recipientele mai mari pe tava inferioară.

Realizați o spălare la temperatura maximă și cu cel mai lung program o dată pe lună pentru a ucide germenii.

Scoateți vasele odată ce spălarea s-a terminat, astfel încât să nu se acumuleze umezeală și să apară mirosuri urâte.

În cele din urmă, verificați și curățați filtrul din când în când și nu deschideți niciodată mașina de spălat vase în mijlocul spălării, aceasta este o risipă uriașă de apă.

Leave a Comment