Start pentru competitia “Mesajul meu antidrog”

Start pentru competitia “Mesajul meu antidrog”

Centrul de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog (CPECA) Salaj lanseaza, astazi, cea de-a VIII-a editie a concursului national Mesajul meu antidrog. Tot in cursul zilei va avea loc si festivitatea de premiere a castigatorilor din judetul Salaj la faza nationala a celei de a VII-a editii a concursului.

Coordonatorul sef al CPECA Salaj, Valer Merce, afirma ca aceasta competitie reprezinta un proiect de traditie al Agentiei Nationala Antidrog si un exemplu de bune practici in domeniul cooperarii cu institutiile reprezentative din mediul scolar. Rezultatele obtinute pana in prezent ne incurajeaza sa dam continuitate acestui demers preventiv, care are caracterul unic de a conferi adolescentilor incadrati intr-o forma de invatamant o alternativa la consumul de droguri. Astfel, prin sectiunile propuse, incercam sa oferim adolescentilor posibilitatea de a contribui la lansarea unor mesaje pozitive in favoarea unei vieti sanatoase, fara droguri, a declarat Valer Merce.

Potrivit sursei mentionate, sectiunile editiei a VIII-a sunt: pagina web, film de scurt metraj, fotografie digitala, sloganuri pentru campanii antidrog, sport, pictura – desen si proiecte de petrecere a timpului liber ca alternativa la consumul de droguri. De asemenea, avand in vedere amploarea fenomenului consumului de substante noi, cu proprietati psihoactive, in editia a VIII-a a MMA, a fost inclusa sectiunea de creatie audio-video destinata exclusiv prevenirii consumului acestui tip de substante.

Leave a Comment