Formularul unic 112 poate fi depus electronic incepand de astazi

Formularul unic 112  poate fi depus electronic incepand de astazi

Incepand de astazi, noul formular unic 112 va putea fi depus in sistem electronic de toti agentii economici, acesta referindu-se la darile aferente lunii ianuarie 2011. Declaratia unica, ce poate fi depusa pana in data de 25 a lunii, inglobeaza cinci vechi declaratii – doua care trebuiau depuse la Fisc si cate una la Sanatate, Pensii si Somaj.

Angajatorii si entitatile asimilate au obligatia depunerii formularului unic 112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitul pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – la unitatea fiscala la care sunt inregistrati ca platitori de contributii. In cazul in care o firma-mama are sedii secundare cu minim cinci persoane care realizeaza venituri din salarii, sediile secundare nu au obligatia depunerii declaratiei 112, aceasta obligatie revenindu-i exclusiv firmei-mama. Declaratia se depune prin mijloace electronice pe portalul e-Romania, angajatorii si entitatile asimilate acestora avand obligatia de a detine certificat calificat prin semnatura electronica. Cei care nu au semnatura electronica pot depune acest formular printr-o alta firma, in baza unei procuri notariale.

In judetul Salaj, 552 de contribuabili isi depuneau declaratiile in sistem electronic inca de anul trecut. Pana in 1 iunie 2011, contribuabilii pot depune declaratia 112 atat in format electronic, cat si pe hartie.

Leave a Comment