Se lucrează la foc continuu în subteranul Pieței centrale din Zalău

Lucrările complexe desfășurate pe șantierul din Piața centrală municipală fac deja ca proiectul să avanseze vizibil în aceste zile, echipele de ingineri și muncitori încercând să finalizeze în cel mai scurt timp o parte grea cuprinsă în lucrări, respectiv acoperirea în condiții de maximă siguranță și durabilitate a Văii Zalăului.

Primăria Municipiului Zalău ne-a comunicat, miercuri, stadiul “la zi” al acestor lucrări: “Pe parcursul execuției lucrărilor aferente obiectivului de investiții << Amenajare parcare și amenajare peisagistică pentru piața agroalimentară din zona centrală >>, s-a identificat necesitatea refacerii acoperirii Văii Zalăului pe tronsonul km (0+040 – 0+065). Lucrările de refacere a acoperirii văii au fost demarate în 12 februarie 2018, după finalizarea procedurii de achiziție derulată pe SEAP.

Această investiție cuprinde lucrări precum desfacerea grinzilor prefabricate existente; consolidarea malurilor văii; turnarea unui strat de beton pe fundul văii (betonarea/pereerea pe fundul văii), în scopul evitării colmatării;  refacerea acoperirii, cu grinzi noi; realizarea infrastructurii carosabile, inclusiv asfaltarea;

În prezent se lucrează la consolidarea malurilor, motiv pentru care apa din vale a fost preluată prin conducte de PVC, pentru a asigura condițiile de lucru necesare. De asemenea, se lucrează la devierea conductei de gaze naturale aflată pe amplasamentul lucrării.”

Valoarea lucrării de refacere a Văii Zalăului este de 800.033 de lei cu TVA, iar cheltuielile suplimentare sunt asigurate din bugetul local al Municipiului Zalău. Lucrările din această zonă (tronson km 0+040 – 0+065), necesare finalizării reamenajării pieței, nu au făcut obiectul investiției de acum 10 ani. Problemele descoperite în subteran, pe parcursul efectuării lucrărilor de reamenajare a pieței, s-au dovedit a fi deosebit de serioase, fapt pentru care a fost necesară înființarea unui nou șantier și întocmirea unor noi planuri de lucrări, inclusiv efectuarea unei expertize tehnice complexe. Toate acestea vor face ca termenul de execuție al întregii lucrări să fie prelungit. Abia după ce zona subterană va fi pusă la punct, vor continua lucrările de suprafață, prin amenajarea finală a parcării (lucrare executată deja încă de anul trecut) a fântânii arteziene, zonelor verzi și instalarea mobilierului stradal.

 

2 Thoughts to “Se lucrează la foc continuu în subteranul Pieței centrale din Zalău”

  1. Anonim

    Au aviz de la APELE ROMANE pentru executia lucrarii ? Sa se verifice daca respecta legea!

  2. Anonim

    daca o lasati descoperita e mai bine si faceti si economii un pod atat

Leave a Comment