Ani grei de închisoare pentru femeia din Gîlgău care și-a ucis bebelușul

Condamnare în cazul femeii care și-a ucis fetița în vârstă de două luni, anul trecut, aruncând o plapumă peste ea. Sentința nu este definitivă.

Tribunalul Sălaj a condamnat-o, joi, pe Blăjan Daniela la 10 ani de închisoare și interzicerea unor drepturi, inclusiv cele părintești, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei. În sentința emisă sunt cuprinse detaliile acestei condamnări date în urma unui proces pe parcursul căruia femeia nu și-a recunoscut fapta: “În temeiul art.386 alin.2 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei reţinute în sarcina inculpatei BDN din infracţiunea de omor săvârşit asupra unui membru al familiei, prevăzută şi pedepsită de art.188 (…) condamnă inculpata BDN fără antecedente penale, în prezent aflată în stare de arest preventiv în Penitenciarul Arad, la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru al familiei.

În baza art.67 alin.2 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute (…), respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti şi dreptul de a fi tutore sau curator, pe o durată de 3 ani, a cărei executare va începe după executarea pedepsei închisorii. În baza art.65 alin.1 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 (…) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturile părinteşti şi dreptul de a fi tutore sau curator, pe durata executării pedepsei. În baza art.7 alin.1 din Legea nr.76/2008, dispune prelevarea probelor biologice de la inculpată. În baza art.5 alin.5 din Legea nr.76/2008, se aduce la cunoştinţa inculpatei faptul că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic.

Obligă inculpata BDN la plata sumei de 5.000 lei cheltuieli judiciare către stat.Constată că inculpata a fost asistată de apărător ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 29 martie 2018, la sediul instanţei”.

Inculpata va putea ataca sentința prin apel, în termenul legal prevăzut de lege. Sălăjeanca condamnată că şi-a ucis fetiţa în vârstă de două luni a fost trimisă în judecată în vara anului trecut. Trupul bebelușului a fost găsit în stare avansată de descompunere în 3 iunie 2017, în anexa unei gospodării din satul Fodora, comuna Gîlgău. Potrivit anchetatorilor, micuţa şi-a găsit sfârşitul în luna februarie a aceluiaşi an, după ce mama ei a aruncat o plapumă peste ea şi a părăsit locuinţa. La întoarcere, fetiţa nu mai avea suflare.
Iniţial, femeia a fost plasată sub control judiciar, pentru ca apoi să fie arestată preventiv.

 

 

2 Thoughts to “Ani grei de închisoare pentru femeia din Gîlgău care și-a ucis bebelușul”

  1. Anonim

    Modifica și în titlu

Leave a Comment