Reabilitarea Bulevardului se face cu viteza melcului turbat

În urmă cu mai bine de trei săptămâni, în cadrul unei ședințe de Consiliu municipal, se anunța cu surle și trâmbițe alocarea sumelor necesare pentru reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul, pe tronsonul situat între intersecția cu Strada Voievod Gelu și intersecția cu Strada Lupului, investiție care urmează să fie finalizată, potrivit reprezentanților Primăriei, în luna august a acestui an. Potrivit primarului municipiului Zalău, Ionel Ciunt, în primă etapă, în acest an, trebuie să se intervină pe o porțiune de 2,5 kilometri pentru modernizarea părții carosabile și a porțiunilor de spațiu verde dintre cele două sensuri de circulație. Până aici, toate bune și frumoase, desigur, doar la nivel declarativ. Practic, însă, lucrurile stau cam pe dos.

Citadin Zalău este, evident, societatea care se ocupă de lucrările privind reabilitarea Bulevardului Mihai Viteazul, pe tronsonul situat între intersecția cu Strada Voievod Gelu și intersecția cu Strada Lupului, mai precis pe porțiunea de Bulevard dintre Gară și Stația carburanți MOL. Zis și făcut. Oamenii au purces al muncă, cu mic cu mare, fiecare după posibilități. Astfel încât, după îndelungi activități, mai grele decât chinurile facerii, care au durat câteva zile și câteva nopți, cei de la Citadin au reușit să decoperteze porțiunea de drum dintre Pasarela de la Gară și Casa de Pensii Sălaj. Așa, să tot fie maxim 100 de metri liniari de drum. Deși ritmul lucrărilor era la fel de crescut ca viteza melcului, am înghițit cu toții în sec și ne-am scuipat în sân, norocoși că, în sfârșit, la Zalău se muncește pe Bulevard. Totuși, nu mică ne-a fost surpriza să constatăm că, după ce au decopertat acea porțiune de drum, timp de aproape două zăptămâni, în zonă, nu a mai călcat picior de angajat de la Citadin. În tot acest timp, gropile din carosabilul decopertat creșteau văzând cu ochii, fenomen accelerat de ploile care au căzut în ultimele zile și care au spălat ce a mai rămas din așa-zisul drum, destupând astfel craterele din carosabil. Nu mai vorbim despre norul de praf care s-a ridicat în zonă…

Contactați, reprezentanții Primăriei Zalău ne aduc la cunoștință că lucrările de frezare au fost oprite “din cauza precipitațiilor din ultimele zile”. Să fi plouat torențial, în Zalău, în ultimele 10 zile, iar noi să fi văzut altceva? Tot ce-i posibil, la cât stres încasăm zilnic pentru a traversa singurul boulevard din municipiu, nici nu m-ar mira.

Desigur, aceeași sursă ne dă garanții că nu s-a stat degeaba în această perioadă, pentru că, în timpul în care “s-a stat”, s-au făcut măsurătorile topografice obligatorii pe întreg amplasamentul, conform proiectului.

Aceeași reprezentanți ai municipalității ne explică și de ce ritmul lucrărilor este atât de scăzut: “Acțiunea de frezare a asfaltului se face (mă rog, se făcea – n.r.) în intervalul orar 19 – 4 pentru a nu bloca circulația pe B-dul Mihai Viteazul. A fost luată această hotărâre în urma mai multor sesizări din partea cetățenilor care circulă ziua prin zona respectivă și a recomandărilor din partea poliției rutiere”. Cu alte cuvinte, se lucrează noaptea pentru că poliția și șoferii o cer. Serios? O fi vorba, oare, despre aceeași șoferi care astăzi își rup mașinile în lucrările celor de la Citadin? Tot ce-i posibil.

Partea bună a lucrurilor – spre surprinderea noastră există și o parte bună – este că Primăria ne promite că va relua activitatea în zonă, începând de luni, 21 mai, odată cu înlocuirea utilajului de frezat cu unul mai performant, de capacitate mai mare, pentru a recupera din timpul în care nu s-a lucrat. Iar noi sperăm, de asemenea, că promisiunea privind termenul de finalizare a lucrărilor – luna august 2018 – va fi respectată, altfel ne vom pune, din nou, întrebarea: oare, nu cumva politicienii sunt făcuți, cu toții, din același aluat? Rămâne să constatăm.

 

3 Thoughts to “Reabilitarea Bulevardului se face cu viteza melcului turbat”

 1. Anonim

  3 luni pt o amarata de portiune de 2,5 km? Altii fac 100 de km de autostrada in 3 luni. (bineinteles, nu in Romania).
  P.S. – Melcul turbat, rezolva problema mai repede!

 2. Anonim

  pai .. ce ii interseaza pe cei de la citadin … isi iau salarile ….

 3. Anonim

  astia sunt cei care au fost alesi!sunt Slabi oameni buni si au o cailtate mare,,MINCINOSI,,

Leave a Comment