Prin “Şcoala mamelor”, mai multă preţuire de sine

Prin “Şcoala mamelor”, mai multă preţuire de sine

În cadrul proiectului „Mom up-Reţea de centre pilot de consiliere a mamelor aflate în situaţii dificile de viaţă”, vineri, la Zalău, a avut loc o dezbatere iniţiată şi moderată de Andreea Paul Vass şi Andreea Marin Bănică. Evenimentul a reunit peste 250 de sălăjence, interesate de consilierea gratuită în domeniile: psihologic, social, sănătate, legislaţie, formare şi dezvoltare profesională, sau mai precis de răspunsul la întrebarea lansată prin această acţiune : „Cum împac viaţa profesională, cu viaţa familială şi cu derinţele proprii?” Proiectul, numit şi „Şcoala mamelor”, dezvoltă trei centre de asistenţă şi consiliere la Bucureşti, Ploieşti şi Cluj, unde mamele aflate în situaţii dificile pot beneficia de informare, consiliere şi ajutor în soluţionarea unor probleme.

Totodată, prin proiect, s-a creat posibilitatea ca mamele să beneficieze de acces la o comunitate virtuală şi un telefon la nivel naţional dedicat numai lor, în baza unei platformă web, a unui site cu informaţii diverse, necesare lor (respectiv, pe www.scoalamamelor.ro ). O altă componentă importantă a proiectului va fi Telefonul destinat Mamelor, un număr unic la nivel naţional, gratuit, la care mamele pot suna, după data de 1 mai a.c., 7 zile din 7, 16 ore pe zi, le vor răspunde specialişti din diverse domenii. Andreea Marin Bănică a atras atenţia mamelor din Sălaj că au „nevoie de forţa de a merge înainte, de a ieşi din cercul vicios al problemelor, al constrângerilor materiale, ori a singurătăţii. E timpul să vă redescoperiţi şi să vă conduceţi voi viaţa, nu să vă lăsaţi conduse de ea şi de probleme. Dacă suntem mame nu înseamnă că trebuie să nu mai existăm pentru noi înşine, ci trebuie să ne păstrăm propria noastră identitate, nerenunţând de dorinţele şi visele noastre”.

Mai mult, aşa cum a subliniat şi Andreea Paul Vass, pentru mamele din România acest proiect înseamnă „demnitate, respect şi încredere în sine, iar o femeie care se descură în viaţă nu poate fi decât o femeie informată”. Tocmai din acest motiv, „Şcoala mamelor” poate fi văzută ca un veritabil dialog între mamele, ce-şi pot împărtăşi din experienţa lor, dar şi un cadru util de informare.

Leave a Comment