„Plantăm fapte bune” în Sălaj

Echipa „Plantăm fapte bune în România” va ajunge în acest an şi în Sălaj, pentru 29 martie, respectiv 19 iulie, fiind programate acţiuni de îngrjire a plantaţiilor, prin fertilizări şi descopleşiri de buruieni. Calendarul activităţilor din judeţ mai cuprinde plantări, în 8 noiembrie, şi identificarea tăierilor abuzive de păduri, în 13 septembrie.
Intrată în al patrulea an de existenţă, „Platăm fapte bune în România” – iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat – are misiunea să crească şi să protejeze pădurile din România. În acţiunea din 2014 vor fi implicaţi peste 3.000 de voluntari, din 12 judeţen, care şi-au propus să împădurească 21 de hectare de teren.
Pentru a fi cât mai la zi cu situaţia reală din ţară, „Plantăm faptăm fapte în România” a lansat o aplicaţie online, unde pot fi semnalate tăierile de păduri. Aplicaţia denumită „harta tăierilor de păduri” încurajează implicarea românilor în identificarea tăierilor abuzive de păduri, pe teritoriul ţării noastre.
„Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011, ce acţionează în judeţele Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Prahova, Satu Mare, Sălaj şi Timiş. Proiectele sunt gândite pe termen lung şi vizează derularea de acţiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de îngrijire, dar şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei trei ani de activitate, au fost mobilizaţi aproape 10.000 de voluntari, cu ajutorul cărora s-au platat 182.200 de copăcei pe 55,5 hectare de terenuri publice. Graţie aplicaţiei online „Harta tăierilor de păduri” au fost raportate peste 1700 de tăieri de păduri; în paralel.

Leave a Comment