Pe ce ar trebui să cheltuiți cei mai mulți bani în bucătărie

Când ar trebui să investiți și când trebuie să economisiți când vine vorba de articole pe care le folosiți acasă, în bucătărie? Cât de des intenționați să utilizați un produs și cât de eficient este produsul respectiv poate influența dacă merită să investiți sau nu.

Vase de gătit

Când vine vorba de cumpărarea ustensilelor de gătit, merită să căutați mai întâi calitatea. Deși doriți să evitați cele mai ieftine opțiuni, realizate de obicei din metal slab cu mânere care nu suportă căldura, nu trebuie neapărat să cheltuiți mulți bani pentru a obține vase de calitate. Probabil că mama sau prietenii dvs. au o tigaie din fontă de mulți ani și este probabil ca tigaia să mai aibă câteva decenii de utilizare înainte să trebuiască să renunțe la ea. O nouă tigaie din fontă probabil că vă va costa destul de puțin și va rezista timp de ani de zile, atâta timp cât veți avea grijă de ea.

 

Unele materiale sunt mai potrivite pentru vase decât alte. Veți obține cea mai mare valoare și durabilitate pentru banii dvs. dacă căutați produse realizate din oricare dintre următoarele:

 

  • Fontă / Fontă emailată. Puteți folosi tigăi și oale din fontă pe plită sau în cuptor. Tigăile emailate sunt ușor de curățat cu apă și detergent și pot merge în mașina de spălat vase. Fonta neacoperită poate fi puțin mai delicată, deoarece trebuie să o spălați manual. Condimentarea fontei neacoperite ajută la protejarea de rugină și la dezvoltarea unei calități antiaderente.
  • Oțel inoxidabil. Tigăile din oțel inoxidabil nu vor reacționa cu mâncarea pe care o preparați în ele. Se încălzesc ușor și pot fi folosite pe plită sau în cuptor. Majoritatea sunt sigure pentru mașina de spălat vase. Dacă alegeți oțelul inoxidabil, căutați un model cu miez de aluminiu sau cupru, care să vă ajute să încălziți uniform tigaia.
  • Aluminiu anodizat. Tigăile din aluminiu nu sunt ideale, deoarece sunt reactive și moi, ceea ce înseamnă că se pot deforma cu ușurință. Aluminiul anodizat este tratat special pentru a-l face mai durabil. Tigăile din aluminiu sunt, de asemenea, mai ușoare decât oțelul sau fonta.

 

Mergeți pe calitate atunci când cumpărați vase. Dacă noile tigăi din fontă sau oțel inoxidabil par prohibitiv de scumpe, consultați un magazin local sau o piață de vechituri. Puteți găsi adesea tigăi de înaltă calitate folosite, la un preț avantajos.

Aparate și electrocasnice

Când cumpărați electrocasnice, cum ar fi un frigider sau aragaz sau alte aparate, precum un blender sau mixer pentru casa dvs., este adesea mai bine să mergeți cu modelul mai scump care vă va economisi bani pe termen lung decât modelul la preț scăzut, care costă mai mult să funcționeze. Majoritatea aparatelor electrocasnice includ o etichetă care detaliază câtă energie consumă pe an și costul mediu al acelei energii.

 

De multe ori este logic să cheltuiți mai mult pe articole care au o durată de valabilitate mai mare decât omologii lor mai puțin scumpi. Becurile cu LED pot dura mulți ani. De obicei, acestea costă mai mult în față decât becurile cu incandescență sau becurile CFL, dar din moment ce trebuie să cumpărați un singur bec la fiecare cinci ani sau cam așa ceva (comparativ cu mai multe becuri pe an în cazul becurilor cu incandescență sau un bec nou la fiecare doi ani în cazul CFL-urilor), de obicei ajungeți să cheltuiți mai puțin pe termen lung.

 

A cheltui mai mult pe electrocasnice și aparate electrice vă poate economisi bani, până la un punct. Nu trebuie să exagerați, alegând modelele cu cea mai nouă tehnologie, cum ar fi un frigider cu un televizor încorporat, un aragaz care se conectează la Internet sau blendere care să facă supă caldă. Faceți calculele înainte de a cumpăra ceva pentru a vă asigura că vă va economisi bani, pe termen lung.

 

Deși articolele de calitate superioară costă de obicei mai mult, nu presupuneți că o etichetă de preț mai mare înseamnă că un articol va fi mai bun. Puteți găsi o mulțime de articole de înaltă calitate, la prețuri accesibile, la magazinele second-hand. Inspectați întotdeauna cu atenție fiecare articol înainte de a-l achiziționa pentru a vă asigura că faceți o achiziție inteligentă.