LUDOVIC ORBAN: „Nici eu, nici premierul, nu susţinem creşterea alocaţiilor de la 1 iulie”

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a anunţat că este posibil ca în prima şedinţă a coaliţiei de guvernare să fie discutată situaţia alocaţiilor pentru copii. Liderul PNL a mai spus că atât el, cât şi premierul Florin Cîţu nu susţin o creştere a acestora de la 1 iulie, informează news.ro.

„Cu siguranţă, chiar săptămâna asta ar fi trebuit (luată o decizie – n.r.), dar a apărut prezentarea publică a PNRR şi nu am mai ţinut şedinţa coaliţiei. Probabil, la prima şedinţă a coaliţiei vom discuta. Punctul nostru de vedere l-am exprimat, atât premierul Cîţu, cât şi eu, şi anume că susţinem formula care a fost adoptată în Senat. Acolo este OUG, este o lege de adoptare a OUG care a suferit un amendament în Senat şi, din punctul nostru de vedere, susţinem amendamentul în Senat, să nu existe creşterea de la 1 iulie. De altfel, am şi anunţat public că aceasta va fi poziţia noastră”, a declarat Ludovic Orban, întrebat joi la Parlament despre decizia în privinţa reexaminării, la cererea preşedintelui KlausIohannis, a proiectului de lege privind creşterea alocaţiilor, care este în dezbaterea comisiei pentru muncă a Camerei.

Orban afirmat, pe 24 mai, că nu sunt resurse pentru încă o majorare a alocaţiilor copiilor în acest an.

Pe 30 decembrie 2020, Senatul a adoptat, cu amendamente, OUG 123/2020 care prevede creşterea etapizată a alocaţiilor de stat pentru copii, ca urmare a reexaminării solicitate de şeful statului. Camera Deputaţilor este for decizional.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “LUDOVIC ORBAN: „Nici eu, nici premierul, nu susţinem creşterea alocaţiilor de la 1 iulie””

  1. Leprele

    Libăralii au înghețat pensiile, salariile, alocațiile, vor să ia împrumuturi pt firmele de casă. Numa pt o astfel de firmă se iau prin Pnrr fonduri europene de 600 milioane € , cica energie verde. De fapt, sunt distruse râurile limpezi de munte prin construcția de microhidrocentrale. Tu-vă gura mamii voste și pe cine v-o votat !

Leave a Comment